USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ordu Valisi Tuncay Sonel: Bu takım profesyonel lige çıkacak

Orduspor'un başarısında büyük emekleri bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel, yaşanılan şampiyonluğun ardından Haber7'ye açıklamalarda bulundu.

Ordu Valisi Tuncay Sonel: Bu takım profesyonel lige çıkacak
23-05-2023 18:39
Google News

HABER7 - ÖZEL

Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden ve adından çokça söz ettiren Orduspor yaşadığı kötü günlerin ardından 2. Amatör Lig'e kadar düşmüştü. Bu sene küllerinden doğan Orduspor, Ordu Valisi Tuncay Sonel'in de büyük emekleriyle küllerinden doğdu. Hatay'daki depremzede futbolculardan oluşturulan yeni takım, 2'nci Amatör Lig'de şampiyon olarak bir üst lige yükseldi.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Sahip olduğu transfer yasağı nedeniyle ancak 2'nci Amatör Lig'in başlamasına 1 gün kala lige katılabilen Orduspor'un cezası, Vali Tuncay Sonel'in öncülüğünde 2,5 yıl boyunca sürdürülen girişim ve temasları ile kaldırıldı. Depremlerden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay'daki kulüplerden transfer ettiği futbolculara ve teknik heyete, 2'nci transfer döneminin son gününde lisans çıkartan mor-beyazlılar, 2'nci Amatör Ligi'nde oynadığı 12 maçın tamamını farklı skorlarla kazanarak, 36 puanla namağlup şampiyon oldu.  

ORDULULARA TEŞEKKÜR ETTİ

Orduspor'un başarısında büyük emekleri bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel, yaşanılan şampiyonluğun ardından futbolculara seslendi. Yaşanılan şampiyonluğu tebrik eden Sonel, "TFF 188 sicil nolu Orduspor, hem Ordu’nun hem de Türk futbolunun bir değeri idi. Şehre heyecan getirdiniz. Orduspor’un yaşaması lazımdı. Allah’ın izniyle inşallah gelecek yıl bu zamanda BAL’da göreceğiz bu takımı. Devamında da inşallah profesyonel ligde göreceğiz. Bize yaşattığınız heyecan için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ordulu hemşehrilerimize de takımlarına sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

ORDUSPOR'UN ARMASI BİR DEĞERDİR

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yaşanılan büyük başarının ardından Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Orduspor'un Ordu’nun ve Türk futbolun bir değeri olduğunu söyleyen Vali Sonel, "Biz de bu değeri yaşatmak istedik. Deprem bölgesinden gelen evlatlarımızla 2. amatör kümede şampiyon olduk. Allah onlardan razı olsun. Bu takım inşallah gelecek yıl BAL’a çıkacak. Sonrasında ise profesyonel lige çıkacak. Buna yürekten inanıyorum. Orduspor’un arması bir değerdir. Bu armanın yaşatılması şehir için çok önemliydi. Çok keyifli maçlar oldu. Bu takımda ileriki yıllarda daha üst liglerde oynayacak futbolcularımız var. Başarıları daim olsun." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?