USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okullar ne zaman kapanıyor? MEB 2021-2022 90 günlük yaz tatili için geri sayım başladı

Üç günlük bayram tatili sonrası okula dönmeye hazırlanan 18 milyon öğrenci, gündemlerine yaz tatili tarihlerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre ikinci dönemin sona ermesiyle birlikte çocukları 90 günlük yaz tatili bekliyor. Pandeminin etkisini azaltmasıyla yoğun ve

Okullar ne zaman kapanıyor? MEB 2021-2022 90 günlük yaz tatili için geri sayım başladı
08-05-2022 15:24
Google News

Vaka sayılarında yaşanan düşüşün ardından Milli Eğitim Bakanlığı, kritik bir karara imza atarak 6 Eylül'de yüz yüze eğitim sürecini başlattı. Okullarda maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda hassas davranılırken pandemi yüzünden bu dönem okullarda eğitime ara verilmedi. Koronavirüs sonrası tüm kademelerde okullar açık kalırken, bakanlık sadece vaka çıkan ve temaslı sayısının yüksek olduğu sınıflarda kapatma uyguladı. Kapanmaların olduğu sınıflarda ise eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan online bir şekilde devam ettirildi. Hava sıcaklıklarının artış göstermesi, ve Mayıs ayına girilmesi ile birlikte öğrenciler ve aileleri, en uzun tatil olan yaz tatilinin başlayacağı tarihi gündemlerine aldı. Peki yaz tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte MEB'in 2021-2022 eğitim öğretim yılı takviminin detayları...

AÖF bahar dönem sonu sınavları ne zaman? 2022 Final sınavı giriş belgeleri...AÖF bahar dönem sonu sınavları ne zaman? 2022 Final sınavı giriş belgeleri...

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi bu dönem yüz yüze eğitime 6 Eylül tarihinde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin dönem aralarında dinlenebilmeleri için iki ara tatil uygulaması yapıldı. Birinci dönem ara tatili 15-19 Kasım tarihleri arasında uygulandı.

MEB 2021-2022 çalışma takvimi

Ara tatilin ardından okullarda birinci dönem  21 Ocak Cuma günü sona erdi. Öğrenciler başarı notlarını içeren karnelerini aldı ve 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatilini tamamladı. Okullarda tekrar eğitim öğretim faaliyetleri 7 Ocak'ta başlarken ikinci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan tarihleri arasında yapıldı. 

yaz tatili başlangıç tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

Yaz Tatili Uzatıldı mı, Kaç Gün Sürecek?

Daha önce pandemi sebebiyle uygulanan yaz tatili süreleri değişkenlik göstermişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılının tamamı yüz yüze olarak gerçekleştirildiği için bu dönem yaz tatili süresinde bir değişiklik uygulanmayacak. 17 Haziran'da başlayacak yaz tatili 90 gün boyunca sürecek.

Karneler Basılı Olarak Verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde okullarda yoğunluk oluşmaması açısından karneleri dijital olarak erişime açmıştı. Dileyen aileler ve çocuklar ise karnelerini okul yönetimlerinden basılı olarak teslim aldı. 17 Haziran Cuma günü ise karne dağıtımı, sınıf ortamında gerçekleştirecek. Karneler ile beraber öğrenciler başarı belgesi olarak da bilinen takdir ve teşekkür belgelerini alacak.

karne

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre öğrenciler not ortalaması dikkate alınarak takdir veya teşekkür belgesi almaya hak kazanıyor. Genel not ortalaması 70 ile 84.99 arasında olan öğrenciler Teşekkür belgesi, 85 ve üzeri ise Takdir belgesi alacak. 

2021-2022 Sınıfta Kalma Olacak Mı?

Olağanüstü süreçlerden geçilen pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığı kritik bir karara imza atarak sınıfta kalmayı kaldırmıştı. Eğitim öğretim faaliyetleri normale dönerken ölçme ve değerlendirme uygulaması olan sınavlar eksiksiz bir şekilde okullarda gerçekleştirildi. Bu dönem sınıfta kalma ve geçme uygulaması yönetmeliğe uygun olarak karar verilecek.

Öğrencilerin sınıf geçmesine başarı durumu ve devamsızlık etki ediyor. Lisede özürsüz devamsızlık sınırı 10 gün, ortaokullarda ise 20 gün oluyor. Lise 9,10,11 ve 12. sınıflarda bu sınırı aşan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. Ortaokullarda ise öğrencilerin sınıf geçmesine Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor. 

İkinci dönem yapılan sınavların ardından ortaokul kademelerinde herhangi bir dersten yıl sonu başarı puanı 45'den az olan öğrenciler sınıf tekrarına kalabilirler. Bu durumda son söz hakkı devamsızlıkta olduğu gibi Şube Öğretmenler Kurulu'nundur.  Liselerde ise yıl sonu ortalaması 50'nin altında olan ve 3 dersten zayıfı bulunan öğrenciler sınıfı tekrar eder.

Sınav Takvimi İlan Edildi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 yılı içerisinde hem bursluluk sınavı olarak bilinen İOKBS hem de Liselere Geçiş Sınavı (LGS) düzenlenecek. MEB sınav uygulama takvimini açıkladı. Bunun yanında üniversite sınav tarihleri de belli oldu. İşte 2022 yılı sınav takvimi;

2022 sınav tarihleri

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Eylül'de Başlayacak!

2022-2023 eğitim öğretim yılı daha önceki yıllarda olduğu gibi Eylül ayında başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, henüz önümüzdeki yılın çalışma takvimini yayınlamadı. Ancak Haziran'ın ortasında başlayacak yaz tatilinin 90 gün süreceği göz önünde bulundurulursa yeni eğitim öğretim yılının Eylül ayının ilk haftasında başlaması ön görülüyor. 

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?