USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nizip Ticaret Odası’nda Dış Ticaret İstihbaratı Anlatıldı

Nizip Ticaret Odası (NTO) ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğinde KOBİ'ler için dış ticaret istihbaratı ve uygulamalı pazar araştırması bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Nizip Ticaret Odası’nda Dış Ticaret İstihbaratı Anlatıldı
06-10-2023 11:29
06-10-2023 11:34
GAZİANTEP
Google News

NTO’da düzenlenen toplantıda Nizip’in önemli ürünleri olan zeytinyağı, bitkisel yağ, Antepfıstığı, bulgur, sabun ve ofis mobilyası sektörlerine yönelik işletmeler ve KOBİ’ler için dış ticaret istihbaratı ve uygulamalı pazar araştırması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan NTO Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu “Nizip Ticaret Odası olarak ilçemizin sanayisinin ve ihracatçılarımızın kapasitelerini arttırabilmek amacıyla çeşitli konularda KOBİ eğitim seminerleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Nizip’in ihracat rakamları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren NTO Genel Sekreteri Gündoğdu şunları ifade etti: “Odamız 2012 yılında gücümüz gücünüz, gücünüz gücümüz felsefesiyle GTO ile kardeş oda protokolü imzalamıştır. Bu güne kadar projeler, eğitimler ve dış ticaret gezileri olmak üzere birçok faaliyete ortak çalışmalar yapılmıştır. Yine bir eğitimi kardeş odamızla birlikte düzenliyoruz. Bu seminerin gerçekleşmesine katkı sağlayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Genel Sekreteri Baran Uçaner, Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürü Sezin Arıkan Darwish, sunumları ile bizlere eşlik eden GTO İstihbarat Uzmanı Altay Oğuz ve Nizip Gümrük Müdürü Osman Güney olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyor, tüm katılımcılarımıza faydalı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Gaziantep Ticaret Odası İstihbarat Uzmanı Altay Oğuz tarafından dış ticaret istihbaratı ve uygulamalı pazar araştırması, zeytinyağı, bitkisel yağ, Antepfıstığı, bulgur, sabun ve ofis mobilyası ürünleri için yaptığı çalışmalar paylaşıldı.

Ayrıca Nizip Gümrük Müdürü Osman Güney tarafından Gümrük Müdürlüğünün faaliyetleri, gümrük işlemleri ve yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Soruların cevaplanması ile son bulan seminere NTO üyeleri ve firma temsilcileri de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?