USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Nizip'te Çevre Faciası, Toplu Balık Ölümleri Yaşanıyor...

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların atık suları Nizip Çayı’na akarak adeta çevre katliamına neden oluyor. Fabrika atıkları nedeniyle çaydaki balıklar ölürken, çevredeki ağaçlar kuruyor, bölgedeki insanlar ise hasta oluyor.

Nizip'te Çevre Faciası, Toplu Balık Ölümleri Yaşanıyor...
13-12-2022 14:47
13-12-2022 14:56
GAZİANTEP
Google News
Gaziantep’in Nizip ilçesindeki vatandaşlar organize sanayi bölgesindeki fabrikalardan Nizip Çayı’na akan atık sular nedeniyle zor günler geçiriyor. Atık suların akarak karıştığı Nizip Çayı’nda binlerce balık ölümünün yaşandığını, çevredeki yeşilliklerin ve ağaçların kuruduğunu ve insanların hasta olduğunu belirten Suboğaz, Adaklı, Salkım, Çanakçı, Çağıt gibi çayın geçtiği 35 mahallenin sakinleri atık sulara çözüm bulunmasını istedi. 
Yaşanan çevre katliamı nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyleyen mahalle sakinleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililere atık su arıtma tesisi yapılmasını ve çevre katliamına son verilmesini istedi. Özellikle son dönemde kanser hastalarında artış olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu. 
Çevre katliamından bölgedeki bütün vatandaşların rahatsız olduğunu ifade eden bir vatandaş, “Bu çevre katliamına artık dur denilmeli. Bu atık sular nedeniyle Nizip Çayı kirleniyor. Balıklar ölüyor, çevredeki binlerce ağaç kuruyor, atık su nedeniyle insanlar zehirleniyor, hasta oluyor. Hatta kanser hastalarının sayısında da artış yaşanıyor. Biz ülke sanayisinin elbette gelişmesini büyümesini istiyoruz ama bu gelişme büyüme olurken gerekli tedbirler de alınsın. Atık Su Arıtma tesisleri devreye alınsın istiyoruz. Bu durum 35 kırsal mahalleyi etkiliyor. Bu zehirden hiçbir canlı zarar görmesin istiyoruz. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer yetkililere acil çözüm çağrısında bulunuyor” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?