USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nizip Fevkani Camii ilk teravih namazında ibadete açılıyor

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek ibadete kapatılan Nizip Fevkani Cami, Pazar günü yeniden ibadete açılacak.

Nizip Fevkani Camii ilk teravih namazında ibadete açılıyor
09-03-2024 14:18
09-03-2024 14:20
GAZİANTEP
Google News

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesinde yer alan ve ağır hasarlı olduğu tespit edilerek ibadete kapatılan camilerimizde çalışmalarımız hızla devam ediyor.
Bu kapsamda bölgede 7 ay gibi kısa bir sürede restorasyonunu tamamladığımız Nizip Fevkani Camii’ni Pazar günü kılınacak ilk teravih namazı ile ibadete açıyoruz. Gaziantep halkına hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Aksu, "Bölgede hayatın normalleşmesine yönelik gayretimiz Bakanlığımızın desteği ile aynı seviyede devam ediyor. İnsanımızın yanında olduğumuz gibi köklü tarihimizin mirası eşsiz vakıf eserlerimizi de korumak asli vazifemizdir” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık bin yıllık bir yapı olan ve 18.yüzyıl itibarıyla cami olarak hizmet veren Nizip Fevkani Cami, depremlerin ardından yapılan incelemede ağır hasarlı olarak belirlenmişti. İbadete kapatılan eser, tekrar hizmet verebilecek şekilde restore edildi. Restorasyon kapsamında, duvarlar güçlendirilmiş, kapı ve pencereler yenilenmiş, minber ve kürsü yapılmış, cami aydınlatma avizeleri takılmış, seslendirme sistemi yapılmış, genel anlamda ihya ve güçlendirme işlemleri tamamlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?