USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

NASIL SEÇECEĞİZ

Para kazanmak, günümüzde herkesin ortak derdi... Ve her gün, biraz daha zorlaşıyor para kazanmak, geçinmek.

NASIL SEÇECEĞİZ
27-03-2023 14:21
27-03-2023 14:45
GAZİANTEP
Google News

Şimdi para kazanmanın, geçinmenin siyasetle ne ilgisi var demeyin. Siyasette birçoğu para kazanma konusunu siyaset simsarlığında görenler var.

Bir yandan, insan nüfusu artıp, yoksulluk ve işsizlik yaygınlaşırken; öte yandan, yaşamı kolaylaştırdığı oranda insanları işinden, gücünden eden teknoloji ve ekonomik şartlar almış başını gitmişken; acımasızca, hatta ölümüne yaşanan vahşi rekabet, insanları ha bire kural dışı hareketlere zorlarken, özgün iş fikirleri bulmak, farklı olanı keşfedip, o keşiften para kazanmak; çok zor.

Ancak, bütün bunlara rağmen, “ Kim ne yapmış, nasıl para kazanmış? “ diye bakınıp araştıranların bir çoğu ışığı siyaset ve siyasetçilerde görmüş… Kimisi ortak olmuş siyasetçilerin ildeki önemli isimleri ile devlete mal vermiş kimisi arsa kapmış beklemede, kimi ortak inşaata, kimi emlakçılığa, kimilerinin yaptığı iş ve makam yetmemiş birilerini kendi adına mal toplatmaya ve arsa simsarlığına soydurmuş adamını, salmış çayıra Mevla’m kayıra misali. Yani ticari zekâ, yaratıcı akıl siyasetle birleşerek paranın yolu bulunmuş

Herkes siyasete girerken hizmet edeceğiz diye söz verip nutuk atıyorlar ama hiç kimse ben zengin olacağım demiyor.

Evveliyatlarını bildiğimiz kişiler siyasette bir yerlere gelince görüyoruz ki vatandaşa ahkâm da kesiyorlar. Bu ülkede aslında siyaset yapmak için ne gerekli bence; Liyakat ama şimdi genelde geçerli akçe para, torpil ve kayırmacılık olduğu ve siyaset yapmak için para gerektiği sürece iktidarlar halkı sömürmeye devam edecektir. Kendine bile hayrı olmayan, memlekete millete faydası dokunmamış sadece kendine çalışmış ve çalışan kişilerin aday olmaması oldurulmaması lazım. Bu seçimlerde daha önceki seçimlere göre aday profili daha fazla belirleyici olacak gibi görünüyor. Bizlerde bu durumu gözetmeliyiz. Seçimlerde aday profili, partilerin çok daha önüne geçecek. Seçim yapmak sorumluluk almaktır. Seçtiğiniz şeyin sonucuna katlanmanızı gerektirir. Oy vermek de bir seçimdir. İyiye veya kötüye.  Dileyelim temennimiz hep iyi olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Zekeriya Tokatlıoğlu
Zekeriya Tokatlıoğlu 12 ay önce
Sayın Veysel bey yazınız için teşekkürler. Merak ettiğim bir konu var Saçaklı İmam Hatip lisesinde okudunuz mu yıllar önce sizin adınız da bir öğrencim vardı saygılar
Ahmet
Ahmet 1 yıl önce
Güzel yazınız ve düşünceleriniz için kalemine saglık
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?