USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Narkotik polisi, Breaking Bad dizisi üzerinden aileleri uyardı

Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi’nde düzenlenen seminerde İstanbul Narkotik Polisi, “En iyi Narkotik Polisi Anne” konulu sunum yaptı.

Narkotik polisi, Breaking Bad dizisi üzerinden aileleri uyardı
11-08-2023 18:10
Google News

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında, Bağcılar Belediyesi’nde personelin katılımıyla gerçekleşen programda hedef kitle ebeveynlerdi. Semineri gerçekleştiren uzman emniyet mensubu, uyuşturucu maddenin tanımı, çeşitleri ve zararları konularında personelleri bilgilendirdi. Uyuşturucu maddenin vücutta bıraktığı etki, çocuklar ve gençler üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler seminerde detaylıca anlatıldı. Panelde konuşma yapan yetkili kişi, 2012 yılında metamfetamin kullanma oranının Türkiye’de yüzde 1 iken Breaking Bad dizisinin yayınlanmasının ardından geçen 10 yılda bu sayının arttığını belirtti.

"ÇOCUKLARIMIZI UYUŞTURUCU MADDEYE KARŞI KORUYALIM"

Dijital platformlarda yayınlanan bu dizinin Türkiye’de de popüler hale gelmesinin gençler arasında uyuşturucu kullanımını özendirdiğini ifade eden emniyet yetkilisi, “Metamfetamin, şu anda ülkemizde en çok kullanılan ikinci uyuşturucu madde oldu. Bir dizi sayesinde maalesef insanlar, özenip merak etkisiyle uyuşturucu maddeyi kullandılar ve bağımlı oldular. Şekil olarak limon tuzuna, kaya tuzuna benziyor. Bu maddeye piyasada buz, kristal veya elmas isimleri verdiler. En iyi aşçıyı getirin metamfetamin ile limon tuzunu ayırt edemez o kadar benziyor. Metamfetamin kokusuz ve şeffaf poşet içinde satılır. En ucuz ve İstanbul’da en çok kullanılan uyuşturucu maddelerden biri. Çocuklarımızı uyuşturucu maddeye karşı koruyalım” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?