USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Naksan Holding davasında flaş karar!

Naksan Holding davasında mahkeme başkanı duruşmayı erteledi. Naksan Holding davası yarın saat 10.00 ertelendi.

Naksan Holding davasında flaş karar!
20-02-2018 12:23
Google News
Naksan davası başladı. Mahkeme heyeti ilk önce tanıkların ifadesine başvurdu. Tanık M. Durdu Yetkinşekerci, önemli ifadeler verdi. Öte yandan Naksan Holding’in kaybolan 1 milyon TL  parasından dolayı cezaevinde olan İbrahim Küçük de tanık olarak dinleniyor. 

Gaziantep’te Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu’nun da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına devam edildi.

9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütü yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep edilen tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu ile 13 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, mahkeme başkanı dosyaya gelen evrakı okudu.

Emniyetten gelen raporda, Cahit Nakıboğlu’nun etkin pişmanlık hükümleri kapsamında örgüt içerisinde önemli konumda olan kişilerin isimlerini verdiği ancak söz konusu kişilerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandığı, bu nedenle sanığın örgütün deşifresine katkı sağlamadığı için ifadesinin etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğinin ifade edildiği kaydedildi. 

Duruşmaya öğle arası verildi. Öğleden sonraki celsede tanıkların dinlenmesine başlanacak.  

İddianameden

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan 628 sayfalık iddianamede, Naksan Holding bünyesindeki 51 şirketin terör örgütü FETÖ/PDY’nin sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve örgüte ait iktisadi işletme oldukları belirtildi.

Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli bölgelerindeki iş yeri, konut ve iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 2 milyon lirayı başka hesaba aktardığına işaret edilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisine yer verildi.

İddianamede ayrıca, holding yöneticilerinden tutuklu sanık Taner Nakıboğlu’nun, örgütün sözde "bölge abisi" firari sanık Mehmet Kocatürk ile sık sık toplantı yaptığı ve il mütevelli heyetinde yer aldığı bildirildi.

’"

TANIK YETKİNŞEKERCİ NELER SÖYLEDİ?

Durdu Yetkinşekerci, Nakıboğlu ailesiyle bir akrabalık bağının olmadığını 35 yıllık arkadaşı olduğunu söyledi.  Yetkinşekerci, "Bizler ailecek görüşüyorduk. Mustafa Kocatürk’ün kovulma olayını hatırlamıyorum. Cahit Nakıboğlu’nun olmadığı bir ortamda, Mehmet Kocatürk geldi. Cahit Nakıboğlu’nun kendisini fabrikaya almadığını ve hakaret ettiğini söyledi. Biz de kendisine bunun sırasının olmadığını söyledik. Bizimle ne alakası var dedik ve bize niye anlattığını sorduk" dedi. 

Bu arada hakim Yetkinşekerci’ye bunun hangi yılda olduğunu sordu. Yetkinşekerci 2012 olduğunu ama ayını hatırlamadığını söyledi. 

Yetkinşekerci, “2013 yılında yapılan GTO seçimlerinde Kocatürk’ün ekibi GTO’yu ele geçirmek için çalışmalar ve organizasyon yaptı. Cahit Nakıboğlu da o seçimde Mehmet Kocatürk’e karşı seçim mücadelesi verdi” dedi.

TANIK HASAN GÜRKAM BAYRAM

Tanıklardan Hasan Gürkan Bayram ise ifadesinde "Ben 2010 yılına kadar cemaat içerisinde bulundum. O tarihe kadar işadamları ile yapılan toplantılarda Cahit ve Taner Nakıboğlu’nu görmedim. 2010 yılında Eman Tur’un organizasyonu ile Umre’ye gittim. O ziyaretin organizasyonunu Cahit Nakıboğlu yapmadı ama onun himayesinde gerçekleşti. Umre ziyaretinde cemaatten olmayan iş adamları da vardı" dedi.

TANIK MEHMET ALİ SAĞLAMCILAR

FETÖ kapsamında yargılanan Cahit Nakıboğlu ve Taner Nakıboğlu davasında tanık olarak çağrılan Mehmet Ali Sağlamcılar da konuştu.

Sağlamcılar, ifadesinde Mehmet Yetkinşekerci ile aynı şeyleri söylerken, Cahit Nakıboğlu’nun GTO seçimlerinde Mehmet Kocatürk’e karşı verdiği mücadeleden bilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Tanıkların konuştuğu mahkemede, İşadamı Mehmet Ali Sağlamcılar, "6-7 yıl önce bir arkadaş evinde oturuyorduk. Yetkinşekerci de vardı. Mehmet Kocatürk geldi. Bize, Cahit Nakıboğlu beni kovdu" diye konuştu" dedi. 

Mahkeme hakimi ’neden diye sormadınız mı" deyince Sağlamcılar ’hayır’ cevabını verdi. Sağlamcılar, "Aradan bir kaç gün geçti. Cahit Nakıboğlu’na bunu sordum. Nakıboğlu bana üstüne vazife olmayan işlere karışma dedi. Üstelemedik" dedi.

GTO seçimlerinde Kocatürk’ün ekibi GTO’yu ele geçirmek için çalışmalar  ve organizasyon yaptığı konusundaki iddia üzerine Sağlamcılar, "bilgim yok"cevabını verdi. 

Naksan davasında şok tanık!

Naksan Holding’in kaybolan 1 milyon TL  parasından dolayı cezaevinde olan İbrahim Küçük tanık olarak dinleniyor.

DAVA YARINA ERTELENDİ

Naksan Holding  davası yarın saat 10.00 ertelendi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?