USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MYK nedir? MYK ne iş yapar? MYK belgesi ne iş yapar?

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından sık sık kullanılarak gündeme gelen MYK'nın ne olduğu, açılımı ve MYK belgesinin ne işe yaradığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki MYK açılımı nedir ve MYK belgesi nedir?

MYK nedir? MYK ne iş yapar? MYK belgesi ne iş yapar?
31-03-2023 15:38
Google News

Kısaltması, kullanım alanına bağlı olarak birçok farklı anlam içerebilen terimlerden biridir. En yaygın kullanımlarından bir tanesi, "Merkezi Yönetim Kurulu" anlamıdır. Bu terim, özellikle siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri gibi kuruluşlarda kullanılır ve kurumun merkezi yönetim organına veya yönetim kuruluna atıfta bulunur. Ancak şu anda belgesiyle gündemde olan ve diğer yaygın kullanımlarından biri Mesleki Yeterlilik Kurumu.

MYK NEDİR?

Genellikle Merkezi Yönetim Kurulu olarak kullanılan bu terim, bir organizasyonun yönetim kuruluna veya merkezi yönetim organına atıfta bulunmak için kullanılabilir. Mesela, bir siyasi parti veya sendika, MYK olarak adlandırılan bir merkezi yönetim organına sahip olabilir.

Farklı kuruluşlarda farklı anlamlar taşıyan MYK’nin Mesleki Yeterlilik Kurumu için de kullanılıyor. Peki Mesleki Yeterlilik Kurumu nedir?

Mesleki Yeterlilik Kurumu; eğitimin istihdamla uyumunu güvence altına alarak nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük eden, uluslararası kulvarda çalışan bir kurumdur.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? MYK BELGESİ NASIL ALINIR?

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından EN ISO/IEC 17024 Personel Belgelendirme Standardında onaylanmış ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından MYK mevzuatına ve ulusal yeterlilik sistemine uygunluğu onaylanmış Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşlarınca düzenlenir.

Yetki kapsamında yer alan ulusal yeterliliklerde tanımlanmış esaslara göre uygulanan teorik ve performans sınavları ve ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı yakalayan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen tüm öğrenme kazanımlarına (bilgi, beceri ve yetkinlik) sahip olduğunu gösteren belgelerdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?