USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Müstakil Bir Evde Yaşamanın Avantajları

Bahçeli, müstakil bir evde yaşamak çoğu insanın hayali… Bir ya da birden fazla kata sahip olabilen müstakil evler, kullanımı tamamen o evde yaşayan kişiye ait olan bahçe, havuz, otopark gibi alanlara da sahip bulunabilir.

Müstakil Bir Evde Yaşamanın Avantajları
31-05-2022 14:31
31-05-2022 14:34
GAZİANTEP
Google News

Kendinize ait bir evin ve alanın verdiği lüksle konfor içinde bir yaşam vadeden müstakil evlere gerek şehir içinde gerekse de şehir merkezinden daha uzak noktalarda rastlamak mümkün. Başka bir bina ile bağı olmayan, müstakil evlerde yaşamanın pek çok avantajı bulunuyor. Eğer siz de müstakil bir konutta yaşamayı düşünüyorsanız bu avantajları öğrenmeden geçmeyin!

Müstakil Bir Evde Yaşamak İçin 5 Sebep

Tamamen size ait bir konut ve yaşam alanı anlamına gelen müstakil evlerde yaşamak için cezbedici 5 güçlü avantajı şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Tamamen size ait bir yapı ve çeşitli yaşam alanları sunar.

Müstakil evler, başka bir bina ile herhangi bir bağı bulmayan konutlar anlamına gelir. Dolayısıyla müstakil ve bahçeli bir evde yaşadığınızda tamamen kendinize ait bir yapıya ve çeşitli alanlara sahip olursunuz. Bu alanlar evin sunduğu imkânlara bağlı olarak bir bahçe de olabilir ya da bunun yanında otopark, havuz, kış bahçesi de olabilir. Ortak bir alan değil yalnızca o evde yaşayanlara ait alanlar olan bu alanlar, lüks ve konforlu bir yaşam vadeder.

2. Zengin mimari özelliklere rastlayabilirsiniz.

Tıpkı diğer konut modellerinde olduğu gibi müstakil evler de çeşitli özelliklere göre farklı türlere ayrılır. Kat sayısı, bahçenin bulunup bulunmaması, havuzlu olup olmaması, çatı yapısı ya da mimari yapısına göre farklı türlere ayrılan müstakil evler, zengin mimari detaylarla sizleri buluşturur. Bunların yanı sıra müstakil evlerin yapımında kullanılan malzemeler de evin türünü değiştirir. Ev, tamamen betonarme olabileceği gibi ahşap da olabilir. Kısacası, müstakil ve bahçeli konutlar, apartmanların yanı sıra çok daha zengin bir mimari seçki ile sizleri buluşturur.

3. İster tek katlı ister dubleks isterseniz de tripleks…

Yalnızca tek katlı evler değil dubleks ve tripleks evler de müstakil ev kategorisine girer ve bu evlerin de genellikle kendine ait bir bahçesi bulunur. Hem bahçeli hem de dubleks ya da tripleks bir ev yatırımı yapmak sizlere lüks bir yaşam sunmanın yanı sıra uzun vadede yüksek kâr getirir. Günün birinde evinizi satmak istediğinizde eviniz iki ya da üç katlı olduğu için fiyatı çok daha fazla değerlenecektir. Ayrıca paraya ihtiyacınız olması durumunda dilerseniz evinizin bir katını kiraya verebilir böylece bir ek kazanç elde edebilirsiniz. Dubleks ve tripleks evler ayrıca kalabalık aileler için de kurtarıcı. Alan problemine son veren bu evler ayrıca çocukların keyifle vakit geçirebileceği bahçeye de sahip olduğundan; çocuklu kimseler için ideal bir seçenek olarak öne çıkar.

4. Arzu ettiğiniz gizliliği sunar.

Müstakil evler de yaşamanın en büyük avantajlarından biri de ihtiyacınız olan gizliliği sunuyor olmasıdır. Apartmanlarda toplu yaşama kurallarına uymak gerekirken ve gizliliği korumak daha zor bir hal alırken; müstakil evlerde böyle bir durum söz konusu değildir. Terasınızda, bahçenizde gönlünüzce vakit geçirebilir; müziğin sesini dilediğiniz gibi yükseltebilirsiniz.

5. Gürültüye son!

Müstakil evler toplu yaşamanın zorluklarını geride bırakmanızı sağlar. Bu zorluklardan biri ve en önemlisi de gürültü sorunudur. Çoğu zaman ince duvarlara sahip olan apartman dairelerinde komşuların ses ve gürültüleri birbirleri tarafından duyulur. Ancak müstakil evde böyle bir sorun yaşanmaz. Bu tür problemlerden muzdarip olanlar için müstakil ev en iyi çözümdür. Eğer siz de müstakil bir konutta yaşamayı arzu ediyorsanız satılık müstakil ev ilanlarını inceleyebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?