USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Musabeyli’de Üzüm Üreticileri Mağdur: Dernekten Yetkililere Çağrı

Tüm Musabeyliler Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Kilis Karası üzümünün hasat döneminde yaşanan sorunlar ile ilgili açıklama yaparak yetkililerden destek istedi.

Musabeyli’de Üzüm Üreticileri Mağdur: Dernekten Yetkililere Çağrı
17-08-2023 13:13
17-08-2023 13:21
GAZİANTEP
Google News

Musabeyli ilçesinde, Kilis Karası üzümünün hasat döneminde yaşanan sorunlar, çiftçileri mağdur ediyor. Piyasada taban ve tavan fiyat belirleyen bir kamu kuruluşu olmaması, aracı ve komisyoncuların fırsatçılığı, işçilik ve ulaşım maliyetlerinin yüksekliği, üzüm üreticilerinin haklarını koruyacak bir birlik oluşmaması gibi nedenlerle, üzüm üreticileri emeklerinin karşılığını alamıyor.

Tüm Musabeyliler Kalkınma ve Dayanışma Derneği, bu konuda Tarım Bakanlığı’na, Kilis Üzüm Üreticileri Birliği’ne, Kilis ve Gaziantep yöneticilerine ve siyasetçilerine çağrıda bulunarak, çözüm önerilerini paylaştı. Dernek, yaş ve kuru üzümün gerçek değerinde taban fiyat uygulaması yapılmasını, kamu kurum ve kuruluşlarının çiftçiden direkt üzüm almasını, deprem mağduru vatandaşlara kuru üzüm dağıtılmasını, geniş kapsamlı bir çalışma grubu oluşturularak belli standartlar belirlenmesini ve kalıcı çözümler oluşturulmasını istedi.

Dernek Başkanı Ökkeş Gün, Kilis Karası üzümünün bölgenin en önemli tarım ürünü olduğunu ve bu ürüne sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Çiftçimiz emeğinin karşılığını alamadığı için üretimden vazgeçiyor. Bu durum hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine zarar veriyor. Biz dernek olarak çiftçimizin yanındayız ve sorunlarının çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu sorunların çözülmesi için devletimizin de desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda yetkililere sesleniyoruz: Lütfen çiftçimizin sesini duyun ve gereken adımları atın.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?