USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Muhteşem Bir Gaziantep Tatiline Hazır Olun!

Ülkemizin her bir köşesi gezilip görülmesi gereken yerler ve muhteşem şehirlerle dolu. Doğu Anadolu Bölgesi bu yönden harika bir adres.

Muhteşem Bir Gaziantep Tatiline Hazır Olun!
01-07-2022 17:22
01-07-2022 17:57
GAZİANTEP
Google News

Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdiği üstün başarılar sebebiyle ismine “Gazi” kelimesi eklenen kahraman şehir Gaziantep ise bölgenin ziyaret edilmesi gereken yerleri arasında en önemlilerinden bir tanesi. Kesinlikle ülkemizdeki herkesin en az 1 defa Gaziantep’i ziyaret etmesi gerekiyor.

Gaziantep ülkemizin güneydoğusunda yer aldığı için birçok şehrimize uzak. Bu sebeple de karayolu ulaşımı çok ciddi bir zaman alıyor. Uygun uçak bileti bularak birkaç saat içerisinde şehre gitmek son derece doğru bir karar. Şehre indiğinizde gidip görmeniz gereken çok sayıda farklı yer var. Doğru bir rota ile birlikte bu yerlerin tamamını görebilecek ve harika bir tatil geçireceksiniz.

Tarihi Yapıların Arasında Büyülenme Vakti

Anadolu toprakları binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. Bu toprakları ilk defa memleket olarak belirlemiş kişilerden günümüze ulaşan harika eserler bulunmakta. Günlük hayatta kullanılan kap kacaktan devasa yapılara kadar birçok farklı eser günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Gaziantep’te de bu eserlerden yüzlerce var tamamı sizi büyüleyecek kadar özel eserler.

Web sitesi üzerinden uygun uçak bileti bularak Antep’e giderseniz ilk ziyaret etmeniz gereken yer Zeugma Mozaik Müzesi olacak. Binlerce yıl öncesinde yapılmış olan mozaikler tarafından adeta büyüleneceksiniz. İkinci tarih durağınız ise Gaziantep Kalesi olabilir. 6 bin yıl önce inşa edilen yapı günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Tarihi Tahmis Kahvesi, Zincirli Bedesten ve Gaziantep Bakırcılar Çarşısı gibi tarihi mekânlar da sizi bambaşka bir dünyanın içerisine sokacak.

Hem Gözünüz Hem Karnınız Doyacak

Tarihi eserler arasında gezinmek sizi ciddi şekilde acıktırabilir. Eğer Gaziantep gibi bir şehirdeyseniz acıkmak sizi mutlu edebilir. Çünkü Gaziantep’te sunulan muhteşem yemekleri deneme fırsatına sahip olacaksınız.

Bildiğiniz gibi doğu illerimiz kebabın başkenti olarak lanse edilebilir. Gaziantep’e gittiğinizde kendinize ve sevdiklerinize muhteşem bir kebap ziyafeti çekebilirsiniz. Bunun dışında her öğünde tüketilen ciğer de sizin için muhteşem bir seçenek olacak.

Karnınızı doyurduktan sonra artık tatlı faslına geçebiliriz. Gaziantep’te olmanın en güzel yönlerinden bir tanesi tatlı aşamasında karşınıza çıkıyor. Baklavanın anavatanı olan Gaziantep’te hayatınızda yediğiniz en iyi baklavaları yemeye hazır olun. Yemeye doyamayacağınız tatlı türleri ile birlikte tatilinizi muhteşem bir şekilde geçirebilirsiniz.

Gaziantep’e Nasıl Gidilir?

Gaziantep’e giderek muhteşem bir tatil dönemi geçirmek istiyorsanız ulaşım konusunda hemen karar vermeniz gerekiyor. Çünkü şehre karayolu ulaşımı ile gitmek hiç kolay değil. Komşu şehirlerde Gaziantep’e gidenler karayolunu rahatlıkla kullanabiliyor. Ancak farklı bölgelerde şehre gelenler için bu uzun yolculuk tam anlamıyla bir çileye dönüşebilir. Ülkemizin büyük şehirlerinden Gaziantep’e gelecekseniz hemen uçak biletinizi almanız gerekli.

Antep’e karayoluyla ulaşım sağlamak saatlerinizi alacaktır. Tatilinizin bir günü gidişte, bir günü ise dönüşte geçer. Tatiliniz mahvetmek yerine Antep uçak bileti satın alarak olabilecek en kısa sürede şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçağınıza bindikten sonra 1-1,5 saat içerisinde şehre inecek ve hiç yorgun olmayacaksınız. Tatiliniz uçak biletinizi aldığınız günde başlamış olacak.

Gaziantep Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Gaziantep’e havayolu ulaşımını kullanarak gidecekseniz ilk yapmanız gereken bilet alışverişinizi gerçekleştirmek olacaktır. Bunun için uygun bir web sitesine girerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. İlk olarak hangi şehirden Antep’e gideceğinizi seçeceksiniz. Eğer İzmir’de ikamet ediyorsanız İzmir Antep uçak bileti almak için kalkış noktasından İzmir’i seçmeniz gerekiyor. Varış noktasından da Gaziantep’i tercih etmelisiniz.

Şehir tercihlerinizi yaptıktan sonra yolculuk tarihini belirlemeniz gerekiyor. Yolculuk tarihini de girdikten sonra uçuşlarınızı arayabilirsiniz. Karşınıza muhteşem bir bilet listesi çıkacak. Dilediğiniz bileti buradan seçebileceksiniz. Biletleri incelediğinizde direkt uçuşların olduğunu görebilirsiniz. İsterseniz İstanbul üzerinden aktarmalı olarak da şehre varmanız mümkün. Ancak aktarmalı uçuşlar daha pahalı olduğundan bu aşamada direkt uçuşları seçmeniz daha doğru olacaktır.

Gaziantep Uçak Bileti Nereden Alınır?

Harika bir tatil geçirmek adına İzmir Antep uçak bileti almaya karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk işlem doğru bir web sitesine girmek olacaktır. Çünkü bilet satış ofislerine giderseniz ekstra hizmet bedelleri ödemek zorunda kalırsınız. Üstelik satış ofislerindeki yetkililer de biletleri internet sitesi üzerinden satın alır. Yalnızca bu işlemi sizin yerinize yapmış olurlar.

Uçak biletinizi alırken yalnızca internet sitesinden alıyor olmak yeterli değil. Her yönüyle doğru bir adresten satın alma işlemlerini gerçekleştiriyor olmalısınız. Güvenilir bir internet sitesi olması çok önemli. Bunun yanı sıra kullanıcılarına sürekli olarak kampanyalar sunan avantajlı bir web sitesi olması da gerekiyor. Bu kalitede hizmet sunan web sitesine rahatlıkla ulaşım sağlamanız mümkün. 

Gaziantep Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Uygun bir web sitesi bulduktan sonra Antep uçak bileti alma aşamasına gelirseniz dikkat etmeniz gereken bazı etmenler bulunuyor. İlk olarak uçuşlarınızın aktarmalı olup olmadığına karar vermeniz gerekli. İzmir’den Antep’e aktarmasız uçuşlar yer alıyor. Yani İzmir’den uçağa bindikten sonra direkt olarak Antep’e inebiliyorsunuz. Ancak bazı uçuşlar İstanbul aktarmalı olduğundan İstanbul’da inerek uçağınızı değiştirmeniz gerekiyor. Mümkün mertebede aktarmasız uçuşları tercih edebilirsiniz.

Uçak biletinizi hangi gün ve saat için alacağınıza da dikkat edin. Çünkü bu değişiklikler sebebiyle uçak bileti fiyatınızda azalmalar yaşanabilir. Farklı tarih ve saatlerde gitme şansınız varsa bunu denemeniz gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?