USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muhammet Ali Çağlar umre için gittiği Arabistan'da hala cezevinde! Soru işaretleri devam ediyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan Muhammed Ali Çağlar umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan'da taciz iddiası ile tutuklandı. Yaklaşık 8 aydır tutuklu olan Muhammet Ali Çağlar'ın asılsız bir iftira ile karşı karşıya kaldığı savunuluyor.

Muhammet Ali Çağlar umre için gittiği Arabistan'da hala cezevinde! Soru işaretleri devam ediyor
10-08-2023 18:38
Google News

Türk akademisyen Muhammet Ali Çağlar, kutsal toprakları görmek ve ibadet etmek maksadı ile annesi ve babasıyla birlikte Suudi Arabistan'a gitti. Kabe'de tavaf yaparken taciz suçlaması ile cezaevine atılan Muhammet Ali Çağlar hakkındaki soru işaretleri hala devam ediyor.

Olay Aralık 2022'de Mekke'de gerçekleşti. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde İslam hukuku dalında akademisyen olarak görev yapan, diğer yandan da Ürdün Üniversitesi'nde doktora yapmaya devam eden Muhammet Ali Çağlar, anne ve babası ile birlikte umreye gitti.

Türk akademisyen, Kabe'yi tavaf ettiği esnada Hacerül Esved'e (cennetten gelen taş) dokunmak istedi. Bilindiği gibi Hacerül Esved'e dokunmak bir hayli zor ve taşın etrafında sık sık izdiham yaşanıyor. 

Muhammed Ali Çağlar da Hacerül Esved'e ulaşmaya çalıştığı sırada çantasını yer düşürdü ve çantasını almak için yere eğildi. O anda bir izdiham yaşandı. Kalabalığın içinde, Muhammed Ali Çağlar Suud polisler tarafından taciz suçlaması ile gözaltına alındı. 

2 YIL HAPİS VE 50 BİN RİYAŞ PARA CEZASI VERİLDİ

Suud yetkililer Muhammet Ali Çağlar'a, taciz suçlaması ise 2 yıl hapis cezası ve 50 Bin Riyal (yaklaşık 360 Bin Türk Lirası) para cezası verdi. 

"HERHANGİ BİR ŞİKAYET YA DA KAYIT YOK"

Muhammet Ali Çağlar'ın eşi Melek Ebru Çağlar ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Melek Ebru Çağlar, eşine iftira atıldığını ve taciz iddialarının asılsız olduğunu ifade etti.

Çağlar, açıklamasında, Muhammet Ali Çağlar hakkında bir polis haricinde hiç kimsenin şikayette bulunmadığını ve olayın gerçekleştiği yerde, taciz suçlamasını kanıtlayacak herhangi bir kamera kaydının olmadığının altını çizdi. 

MUHAMMET ALİ ÇAĞLAR'DAN ÇAĞRI: ÇIKIŞ YOLU ÖLÜM OLMAMALI

Yaklaşık 8 aydan beri Suudi Arabistan'da cezaevinde kalan Muhammet Ali Çağlar'ın ses kaydı ortaya çıktı. İşte Çağlar'ın ses kaydındaki ifadeleri:

Ben Muhammed Ali Çağlar. Annem ve babam ile geldiğimiz umre ziyaretinde aleyhimde herhangi bir delil veya şikayetçi olmamasına rağmen tutuklandım. Yaklaşık 7,5 aydır insani olmayan şartlarda tutukluyum. Burada herhangi bir yatak vermedikleri için pek uzanmıyorum. 64 yataklı bir koğuşta 126 mahkum kalıyoruz. İnanılmaz derece iğrenç bir ortamda, küçük küçük böceklere ve rutubete maruz kalıyoruz. Hamam böcekleri ve çeşitli böceklerle dolu bir koğuş. 

Anlatmakla bitiremeyeceğim daha birçok olumsuz koşula maruz kalmış durumdayım. Bunun hasebiyle astım hastalığım çok ilerledi. Nefes almakta güçlük çekiyorum. Tüm sağlığım artık tahmin edilemeyecek derecede. Bel ağrılarım sebebiyle ayakta dümdüz duramaz hale geldim. Vücudumda çeşitli yaralar çıktı. En kötüsü de akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Artık tahammül edemiyorum. Buradan tek çıkış yolu ölüm olmamalı. 

Lütfen beni buradan kurtarın. Devletime güveniyorum. Beni kurtaracağına inanıyorum. Yalvarıyorum lütfen beni aileme, henüz 2,5 yaşında olan oğluma kavuşturun. Her geçen gün hissedilen buhranla yavaş yavaş ölüme gittiğim bu mecradan beni kurtarın. Yetkililerin bu zulme daha fazla göz yummayacağına inanıyorum. Ne olur kurtarın beni. 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Aylardır Suud zindanlarında kalan Muhammet Ali Çağlar'ın bu ses kaydı sosyal medyada gündem haline geldi. Twitter kullanıcıları Muhammed Ali Çağlar'a verilen cezanın bir an önce son bulması gerektiğini savundu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?