USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

“Mucit Çocuklar Günü” Bilim Şehitkamil’de Kutlandı

17 Ocak Mucit Çocuklar Günü, Bilim Şehitkamil’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ömer Seyfettin İmam Hatip Ortaokulu’ndan gelen 30 öğrenci, hayal dünyasındaki ürünleri Bilim Şehitkamil’de tasarladı.

“Mucit Çocuklar Günü” Bilim Şehitkamil’de Kutlandı
18-01-2023 10:21
18-01-2023 10:42
GAZİANTEP
Google News

300 yıl önce ilk yüzme paletlerini 12 yaşında icat eden Benjamin Franklin’in doğum gününe denk gelen 17 Ocak Mucit Çocuklar günü, Bilim Şehitkamil’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Geleceğin mucitleri olmak için Bilim Şehitkamil’e gelen Ömer Seyfettin İmam Hatip Ortaokulu’ndan 30 öğrenci, düzenlenen etkinliklere katıldı. 5. sınıf öğrencileri, hayal dünyasındaki ürünleri tasarlamak için çalıştı. Kimi öğrenci hayal ettiği arabayı tasarlarken, kimi öğrenci ise birbirinden farklı tasarımlara imza attı. Etkinlik sonunda geleceğin mucitlerine günün anısına sertifika takdim edildi, hatıra fotoğrafı çektirildi.

 BÜYÜYÜNCE BİLİM İNSANI OLMAK İSTİYORUM

En büyük hayalinin bilim insanı olmak olduğunu belirten Ömer Seyfettin İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Nesrin Türkaslan, “17 Ocak Mucit Çocuklar Günü vesilesiyle bugün okuldaki arkadaşlarımla birlikte Şehitkamil Belediyemizin bilim merkezine geldik. Gerçekten burası çok güzel bir yer. Benim hayalimde her zaman bir giysi dolabı tasarlamak vardı. Bugün burada onun bir prototipini yaptım ve çok güzel oldu. Diğer arkadaşlarım da birbirinden güzel tasarımlar yaptılar. Benim hayalim de büyüyünce bilim insanı olmak istiyorum. Bilim ile uğraşmayı da çok seviyorum ve bunun için de çok çalışıyorum. İnşallah bu hedefime de ulaşacağıma inanıyorum. Bu tür bilim merkezleri de bizler için çok önemli. Bizlere bu imkanı sunun Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 İNŞALLAH ONLAR DA İLERDE ÇOK İYİ MUCİTLER OLACAKLAR

Bilim merkezlerinin öğrenciler açısından önemli olduğuna dikkat çeken Ömer Seyfettin İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Mehmet Ali Çelik, “17 Ocak Mucit Çocuklar Günü vesilesiyle bugün 5. sınıf öğrencilerimizi Bilim Şehitkamil’e getirdik. Gerçekten burası öğrencilerimiz için de çok güzel bir ortam. Özellikle de bu imkanları sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar için bilimsel farkındalık olarak, farkındalığı kazandıran çok güzel bir ortam hazırlanmış. Bugün de 17 Ocak Mucit Çocuklar Günü, biz de küçük mucitlerimizi buraya getirerek, onların hayal dünyasındaki ürünleri burada tasarlamalarını istedik. İnşallah onlarda ilerde çok iyi mucitler olacaklar. Öğrencilerimiz kendi tasarladıkları ürünlerle, kendilerini daha iyi geliştireceklerine inanıyorum. Gerçekten öğrencilerimiz için de güzel bir etkinlik oldu. Ben, sağlanan imkanlardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 TÜRKİYE’NİN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE DESTEK VERİYORUZ

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine destek verdiklerini kaydeden Bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Turan Yaman, şunları söyledi:

 “17 Ocak Mucit Çocuklar Günü vesilesiyle çocuklarımızla birlikte farklı bir etkinlik yapıyoruz. Geleceğin mucitleri olacak olacak, Türkiye’nin mucitleri olacak olan öğrencilerimizle çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bilim her zaman her yanımızda ve her yerde, sloganıyla hareket ediyoruz. Onun için Bilim Şehitkamil olarak kendi mucitlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Bizler de Bilim Şehitkamil olarak Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine destek veriyoruz. Onun için şu an öğrencilerimizle zihinlerinde oluşturdukları çalışmaları masada kağıtlara dökmeleri için ortam sağladık. Gerçekten çok keyifli bir ortam var, çocuklarımız gerçekten çok mutlular ve harıl harıl çalışıyorlar. Bu tür imkanları sağladığından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?