USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay: "Boğaziçi olayları, marjinal olaylar"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Mega Haber’e yaptığı açıklamada Boğaziçi olaylarını değerlendirdi.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay:
05-02-2021 15:09
05-02-2021 15:22
Google News
Milletvekili Atay,  gezinin ikinci provasının yapıldığını, oradakilerin Boğaziçi Üniversitesi’nin öğrencisi değil marjinal gruplar olduklarını söyledi. 

“Boğaziçi olayları, marjinal olaylar yani mesele oraya bir rektör atanması değil. Rektör geçmişte de atanıyordu. Ahmet Necdet Sezer döneminde bir oy almış bir profesör, bir üniversiteye rektör olarak atandı. Sayın Cumhurbaşkanı, rektör ataması konusunda takdir hakkını kullanmış ve oraya bir profesörü rektör olarak atamıştır. 

Oradaki öğrenciler, öğrenci de değil aslında. Onlar marjinal gruplar; DHKPC, MLKP, PKK, LGBT gibi illegal, marjinal kuruluşlar. İnsanları oraya yığarak, bir nevi Gezi’nin ikinci provasını yaparak, Boğaziçi’ne halihazırda atanmış olan rektörü görevinden kaldırmak istiyorlar. Bu, gayriyasal bir olay.” 

“PKK’NIN SİYASİ UZANTISI OLAN HDP MİLLETVEKİLLERİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖNÜNDE NE GEZİYORLARDI?”

Atay, açıklamasının devamında HDP Milletvekillerinin eylemlere neden katıldığını ve PKK’nın bu işteki çıkarının ne olduğunu anlattı:

“Yapılan gözaltılara baktığınızda, yakalananların büyük çoğunluğunun Boğaziçi Üniversitesi’nin öğrencisi olmadığını görüyoruz. Kimdir bunlar? DHKPC’liler, MLKP’liler, PKK’lılar. Eylemlere bakın, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin Milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde ne geziyorlardı? Niye o gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istiyorlar? PKK’nın bu işteki çıkarı ne?

PKK’nın bu işteki çıkarı: ülkenin bütünlüğünü, sükûneti, ülke içerisindeki huzuru bozmak ve ülkeyi bir kaosa sürüklemek. Bunların tek amacı bu ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti buna izin vermeyecektir. Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti buna izin vermeyecektir.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ATADIĞI REKTÖR GÖREVDEDİR”

MHP Gaziantep Milletveklili Sermet Atay, rektörün görevde kalması gerektiğini şu sözlerle savundu:

“Cumhurbaşkanımızın atadığı rektör görevdedir, rektörün görevde kalması gerekir. Aksi takdirde bu tür eylemlerle bir rektörün koltuğundan kalkması diğer rektörlerin de illegal bir şekilde bulunduğu yerden kaldırılması anlamına gelir ki bu ‘kaos’ demektir. Buna ne devlet izin verir, ne de rektörümüz oradan istifa ederek buna izin vermeyecektir.”

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?