USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Metin Yüksel, vefatının 44. yılında Fatih Camisi'nde anıldı

Şehit Metin Yüksel Platformu, 23 Şubat 1979'da saldırı sonucu öldürülen Metin Yüksel'i Fatih Camisi avlusunda dualarla andı.

Metin Yüksel, vefatının 44. yılında Fatih Camisi'nde anıldı
26-02-2023 22:21
Google News

Öğle namazının ardından avluda bir araya gelen grup, ellerinde Metin Yüksel'in fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıdı.

Basın açıklaması öncesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için bazı sivil toplum kuruluşlarınca gıyabi cenaze namazı kılındı.

Platform adına açıklama yapan avukat Mustafa Özer, Metin Yüksel'in henüz 18 yaşındayken Fatih Akıncılar Derneğine katıldığını, hayatını kaybettiği 21 yaşına kadar gayrimeşru güçlere karşı destansı bir mücadele verdiğini söyledi.

VAHDET VE KARDEŞLİK BİLİNCİNE DÜNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Yüksel'in ortaya koyduğu mücadele anlayışıyla Türkiye'deki Müslümanların nesilden nesile aktaracağı örnek oluşturduğunu dile getiren Özer, "Bugün görüyoruz ki Metin Yüksel gibi şehitlerimizin mücadele anlayışına ümmet, vahdet ve kardeşlik bilincine dünden daha çok ihtiyacımız var. Her türlü ayrılıkları bir tarafa bırakarak Çanakkale Savaşı ve 15 Temmuz'da olduğu gibi tek yürek, tek bilek olma zamanı gelmiştir. Metin Yüksel ve tüm şehitlerimize vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Bu anlamda Şehit Metin Yüksel Platformu olarak 'Müslümanlar birleşin' çağrımızı bir kez daha güçlü bir şekilde tekrarlıyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Metin Yüksel'in Edirnekapı'da bulunan kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?