USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Memur olmayana ev yok

Konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye başlarken boş kiralık ev bulmak nerede ise imkansızlaştı. Boş olan evlerin kira fiyatları cepleri yakarken ev sahiplerinin talepleri şaşkınlık yarattı.

Memur olmayana ev yok
28-04-2023 15:11
28-04-2023 15:15
GAZİANTEP
Google News
6 Şubat tarihli Asrın Felaketi’nin ardından Gaziantep’te kiralık konut fiyatları fırladı. Kent genelinde 5 bin TL’nin altında kiralık daire bulmak imkansız bir hal alırken, vatandaşın karşısına bu kez de memur şartı engeli çıkıyor. Hemen her kiralık daire ilanında vatandaşın karşısına çıkan memur şartı sonrası kiracılar isyan etti…
Türkiye genelinde her geçen gün artan kira bedelleri vatandaşın en büyük sorunlarından biri haline geldi. Büyük metropollerde 5 bin TL’den başlayan kira bedelleri vatandaşın ekonomisini alt üst ederken, geçen yıl hayata geçirilen kiralarda yüzde 25 tavan fiyat uygulaması ise karşılık bulmadı. Temmuz ayında sona erecek olan düzenleme sonrası denetim mekanizmalarının aktif bir şekilde çalıştırılmaması ile ortaya çıkan manzara, 6 Şubat tarihli Asrın Felaketi sonrası değişti…
5 İLDE SORUŞTURMA!
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası deprem bölgelerinden farklı illere giden vatandaşlar, fahiş kira bedelleri ile karşı karşıya kaldı. Artan şikayetler üzerine harekete geçen Hükümet, fahiş kira bedelleri ile ilgili soruşturma açılması konusunda talimat verdi. Aralarında Ankara ve Diyarbakır’ın da bulunduğu 5 ilde fahiş kira bedelleri ile ilgili soruşturma başlatıldı.
KİRA FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR
Depremin vurduğu Gaziantep’te de kira bedelleri fahiş oranda arttı. Emlakçılarda ve emlak sitelerinde yer alan ilanlarda 1+0 ve 1+1 konutlarda dahi kira bedellerinin 5 bin TL’ye yükseldiği görüldü. Depremde hasar görmeyen binalarda ise kira bedelleri aldı başını gitti. Bazı bölgelerde en düşük kira bedeli 8 bin TL oldu. Dar gelirli ailelerin yaşadığı Düztepe, Karşıyaka gibi mahallelerde ise en düşük kira bedellerinin 2 bin TL’ye yükseldiği gelen bilgiler arasında.
PARA BÜRÜMÜŞ GÖZÜNÜZÜ!
Yüksek kira bedelleri karşısında çaresiz kalan vatandaş, her şeye rağmen kiralık daire ararken bu kez da memur şartı engeliyle karşılaşıyor. Emalakçılarda ve internet sitelerine verilen ilanlarda vatandaşın sıkça karşısına çıkan memur şartı, isyan ettirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan bir vatandaş, “Gaziantep’teki memur şartlı kiracı arayan değişikler, ekmeğimizi memurdan alın, bozulan eşyalarınızı memura yaptırın. Para bürümüş gözünüzü. Allah sizi beter etsin inşallah” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?