USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mavikent’ten ne umduk, ne bulduk!

Şahinbey Belediyesi’nin yoksullar için yaptığını açıkladığı 120 konut, kura ile değil, ihale ile satışa sunuluyor. İhaleye herkesin girecek olması, “Hani yoksullar için yapılmıştı” sorusunu akıllara getirdi.

Mavikent’ten ne umduk, ne bulduk!
04-03-2016 10:10
Google News
Şahinbey Belediyesi, Mavikent’te dar gelirli aileler için yaptığı konutları kura yoluyla değil, ihale yoluyla satışa sunması tepki çekti. CHP Şahinbey Meclis üyeleri Mavikent’teki 120 konutun ihale yoluyla değil, kura yoluyla satılması gerektiğini savundu.

Şahinbey Belediyesi dar gelirli aileler için Mavikent’te 5 etaptan oluşan konutlar üretti. Bu konutlardan 120 tanesini rezerve konut olarak satışını gerçekleştirmedi. Meclis kararıyla 120 konutun ihale yoluyla satışına karar verdi.


GAZİANTEP’TE KORKUNÇ OLAY



120 konutun kurayla değil de ihaleyle satılmaya başlanması tartışmaları da berberinde getirdi. CHP ve MHP’li meclis üyeleri satışın kura yoluyla yapılmasını talep ederken, Ak Parti’li meclis üyeleri satışın açık artırmayla satılması gerektiğini savundu.


KİREÇ UYGULAMAYI ELEŞTİRDİ



CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, 120 konutun daha önce Mavikent Konutları için kuraya giren ama kendisine konut çıkmayan vatandaşlar arasında satılması gerektiğini savundu. Şahinbey Belediyesi’nin müteahhitlik yapmaktan vazgeçmesini ifade eden Kireç, “Biz buradaki konutları dar gelirli aileler için yaptık. Şimdi belediye burada kar amacı güderek müteahhitlik yapıyor. Belediye müteahhitlikten elini çekmeli. Meclis kararıyla bu daireleri yoksul ailelere verelim” dedi.


ÖZALKAN CEVAP VERDİ



Yılmaz Kireç’in açıklamalarından sonra Meclis Başkanı İbrahim Özalkan, 120 konuttan dolayı belediyenin büyük bir zarar gördüğünü söyledi. Özalkan, “buradaki konutlar Nuripazarbaşı, Kılınçoğlu, Kahvelipınar, Dumlupnar, Kıbrıs Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümden rezerve konut olarak tutulmuştu. Bunlar daha sonra talep görmedi. Bundan dolayı aidat giderlerinden dolayı belediye zarar ediyor” ifadelerini kullandı.

PUSULA,Mehmet Torun


UZMANI UYARDI: HAFİFE ALMAYIN


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?