USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MANTAR GİBİ AÇILAN GÜZELLİK MERKEZLERİNE DİKKAT

İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. İki kuruş ucuz olsun, daha çok para kazanayım diye sağlıksız ve gayrı sıhhi şartlarda yaptırılan bir takım işlemler umulmayan sonuçlar doğurabiliyor.

MANTAR GİBİ AÇILAN GÜZELLİK MERKEZLERİNE DİKKAT
01-02-2023 09:46
01-02-2023 09:48
Google News

İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. İki kuruş ucuz olsun, daha çok para kazanayım diye sağlıksız ve gayrı sıhhi şartlarda yaptırılan bir takım işlemler umulmayan sonuçlar doğurabiliyor. Güzellik Salonlarında insan sağlığını etkileyecek aslında insan bedeni üzerinde hekimlik gerektiren uygulamalar yapılıyor bu çok tehlikeli bir durum. Her yerde özellikle sosyal medyada güzellik merkezleri reklamları o kadar çok ki reklama bakıldığında sanki yok yok.

Ve reklamı yapılan uygulamaların birçoğu hekim kontrolünde yapılması gerekir. Hekim olmayan kişilerin yaptığı botoks, dolgu saç ekimi vs ve en sık ta yanlış uygulanan lazer epilasyon uygulamaları ki artık erkek berberleri bile yapıyor. Salgın hastalıklardan sakındığımız şu günlerde, merdiven altı diye nitelendirilebilecek koşullarda yapılan tüm bu işlemler halk sağlığı üzerinde ciddi tehdit yaratmaktadır. Bir an önce, Güzellik Salonlarında yetkisiz ellerde, hekim gözetimi olmadan kullanılan cihazlarının engellenmesi için girişimlere başlatılmalıdır.

Yine bunların yanı sıra “Güzellik salonlarının reklam ve diğer tanıtım faaliyetlerinde lazer epilasyon, lazer veya akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, lezyon tedavisi yapılır biçiminde tanımların kullanılması ve güzellik salonunda tıp fakültesi mezunu olan biri çalışsa bile mezoterapi, akupunktur, lipoelektro gibi her türlü invazif girişimler ile tabip yetkisinde olan tıbbi işlemlerin yapılması yasalarla yasaklanmıştır. Yetersiz denetlenen güzellik salonlarında hala yasak cihazların kullanımı devam etmekte ve giderek de yaygınlaşmaktadır. Mantar gibi güzellik salonu açılmakta ve bu insan sağlığını tehdit etmektedir. Az para alıyorlar deyip değeri parayla ölçülemeyecek bedenlerinize merdiven altı güzellik merkezlerinde zarar vermeyin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?