USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Manisa'da geri dönüşüm fabrikasında yangın!

Manisa'da Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nın bahçesinde çıkan yangın idari binaya da sıçradı. Rüzgarın etkisiyle ekiplerin yangına müdahalesi zorlaşırken, yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yer yer patlama seslerinin duyulduğu yangının çevre fabrikalara sıç

Manisa'da geri dönüşüm fabrikasında yangın!
22-06-2023 22:38
Google News
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Muradiye OSB'deki Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nda saat 16.30 sıralarında çıkan yangın devam ediyor. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi iş makinesi ve tankerlerle müdahale ederken, çevre ilçelerden de takviye ekipler istendiği öğrenildi. Yangına havadan da müdahale edebilmek için yangın söndürme uçağının da havalandığı bildirildi. Gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar şehir merkezinden ve İzmir'den de görünürken, ekiplerin yangınla mücadelesi aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Geri dönüşümdeki yangın idari binaya da sıçradı

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nın bahçesinde atık naylonlardan çıktığı önü sürülen yangına müdahale devam ediyor. Saat 16.30 sıralarında başlayan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesinin 20'den fazla itfaiye aracı, Manisa OSB'nin itfaiye araçları ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerin de katılımıyla 50'den fazla araçla müdahale ediyor. Yangın söndürme helikopterinin de destek verdiği çalışmalarda rüzgarın kuvveti yangınla mücadeleyi zorlaştırırken yer yer patlama sesleri paniğe neden oluyor. Rüzgarın etkisiyle devam eden yangın fabrikanın idari binasına da sıçrarken çevre fabrikalar da yangının kendilerine sıçramaması için önlemlerini almaya çalışıyor. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de yangın sonrası bölgeye giderek söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor.

Geri dönüşüm tesisindeki yangın devam ediyor

Yunusemre ilçesindeki Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan geri dönüşüm tesisi yangını devam ediyor. Yaklaşık 5,5 saatlik sürenin geride kaldığı yangında itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor. Gün içerisinde Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile beraber İzmir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 3 helikopter ve 5 arazöz ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleriyle müdahale edildi. Akşam saatlerinde helikopterlerin geri çekilmesiyle karadan itfaiye ekipleri ve iş makinalarıyla müdahale devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 52 ekip ve 92 personelle süren çalışmalar havadan görüntülendi. Yangın halen devam ederken yükselen dumanların etkisinin azaldığı görüldü.

Turğay Duyar - Aykut Yeniçağ - Önder Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?