USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Malatya'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.34'te 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya'da 4,6 büyüklüğünde deprem
28-12-2023 13:59
28-12-2023 14:01
MALATYA
Google News

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yeşilyurt'ta meydana gelen sarsıntının derinliği 17,3 kilometre olarak ölçüldü.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kendilerine şu an için ulaşan bir olumsuzluğun olmadığını aktaran Yazıcı, "Şu ana kadar 112 acil çağrı merkezimize ulaşan bir ihbar yok. Ekiplerimizi saha taramasını gerçekleştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Deprem anı güvenlik kameralarında

Öte yandan Fuzuli Caddesi'nde cep telefonu ve aksesuarları satışı yapan bir iş yeri güvenlik kamerasının deprem olurken yaptığı kayıtlarda iş yerindekilerin "Deprem oluyor." demesi ve dışarı çıkması yer aldı.

Bir başka iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinde ise depremin ardından bazı vatandaşların dışarı çıkması, dışarıda masada oturanların ise ayağa kalkması görüldü.

Okul bahçesine çıkan öğrenciler müzikle eğlendi

Depremin ardından kentteki okullarda öğrenciler tedbir amaçlı okul bahçelerine çıkarıldı.

Kent merkezindeki Alpaslan İlkokulu yöneticileri ise öğrencilerin depremden etkilenmemeleri ve psikolojik destek sağlamak için müzik çaldı.

Okul bahçesine çıkan öğrenciler öğretmenleriyle müzik eşliğinde eğlendi.

Okul Müdürü Nail Orhan, AA muhabirine, depremin hemen ardından öğrencileri okul bahçesine çıkardıklarını anlattı.

Öğrencilerinin depremin bilincinde olduğunu aktaran Orhan, "Çocuklarımızı psikolojik olarak etkilenmesinler diye bahçeye çıkardık. Bir dersimizi müzik çalarak dışarıda yapacağız diye duyuru yaptık. Onları eğlendirmeye çalıştık." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?