USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Macaristan'dan Türkiye ile işbirliğini güçlendirme mesajı

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan'ı ziyaretinde iki ülke ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

Macaristan'dan Türkiye ile işbirliğini güçlendirme mesajı
21-08-2023 10:09
Google News
Atina

Macaristan resmi radyosu Kossuth'un haberine göre Szijjarto, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyaretini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'a gittiCumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'daCumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Orban ile görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Atletizm Şampiyonası'nı izlediCumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek heyetini kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan ziyaretine ilişkin paylaşım

Erdoğan'ın 18 Aralık'taki yüksek düzeyli Stratejik Konsey toplantısı kapsamında Macaristan'ı yeniden ziyaret etmesinin beklendiğini belirten Szijjarto, bu etkinlik kapsamında öncelikli stratejik ortaklığın kurulmasına yönelik bir anlaşmanın imzalanacağını kaydetti.

Szijjarto, iki ülkenin çok iyi seviyedeki ikili ilişkiler ve işbirliğini daha da geliştirme konusunda mutabık olduklarını vurguladı.

Macaristan'ın TürkAkım boru hattı üzerinden doğal gaz almakla da ilgilendiğini belirten Szijjarto, Türkiye'nin enerji alanındaki önemli transit rolüne işaret etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?