USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Maarif Platformu’ndan 15 Temmuz Çağrısı

Merkezine eğitim meselelerini alarak ilmi çalışmalar, referans kaynaklar, proje ve faaliyetler üreten, Maarif Platformu “Maarif İçin 15 Temmuz Çağrısı” başlığıyla bir çağrı metni yayınladı.

Maarif Platformu’ndan 15 Temmuz Çağrısı
15-07-2023 22:38
Google News

Merkezine eğitim meselelerini alarak ilmi çalışmalar, referans kaynaklar, proje ve faaliyetler üreten, Maarif Platformu “Maarif İçin 15 Temmuz Çağrısı” başlığıyla bir çağrı metni yayınladı. Kuruluş 15 Temmuz ruhunun nesillere yeni, geliştirilmiş, kendi köklerinden beslenen bir maarif anlayışıyla aktarılabileceğine dikkat çekti.

'FETİHLERİN ANLAMINI KALICI KILAN İNSANI MERKEZE ALARAK ÖZ DEĞERLERİN İHYA VE İNŞASIDIR'

Platformun yayınladığı metin şöyle:

15 Temmuz’da ülkemize yapılan küresel saldırı ve milletin destansı direnişi büyük bir toplumsal uyanışı ortaya çıkardı ve zihni dönüşümü tetikledi. İyiyi, güzeli, doğruyu “darbe”leyen jakoben köhne bir devrin kapanışını, yeni aydınlık bir çağın başında olduğumuzu idrak ettik. Milli ve manevi değerlerimiz etrafında, aynı duygu ve düşünceler ile kenetlendik. Farkına varmadığımız değerlerimizi yeniden keşfettik. Çanakkale ruhunu inşa edenlerin, eğitimini kendi köklerinden alanların abideleşen şahsiyetini gördük.

Biliyoruz ki fetihlerin anlamını kalıcı kılan, insanı merkeze alarak toplumun öz değerleri ile ihya ve inşasıdır. 15 Temmuz ruhu da, köklerinden beslenen Anadolu irfanına sahip insanımızın anlam derinliklerinden ortaya çıkmıştır. Bu ruha sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin sorumluluğu ve vefa borcudur.

Eğitimde temel sorunumuz, materyalist paradigmanın ve mahsurlu ideolojilerin arkasından gitmemizdir. Kendi beşeri sermayemiz ve ilmi birikimimiz esasına dayanarak, insanlığın müspet kazanımlarını da kullanarak, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek ve milli ruhumuzu harekete geçirecek bir vizyona ihtiyacımız var. Yeni Türkiye Yüzyılı vizyonunu da kapsayacak, 15 Temmuz ruhundan kuvvet alan ve kendi köklerinden beslenen yeni bir maarif sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması temel beklentimizdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?