USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

LGS Şampiyonları İstanbul'da buluştu

LGS’de tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puan alan imam hatipli öğrenciler İstanbul’da bir araya geldi. ÖNDER’in misafiri olarak Üsküdar Burhan Felek Köşkü’nde buluşan gençler gelecek planlarını paylaştı ve okulları gezdi.

LGS Şampiyonları İstanbul'da buluştu
05-07-2023 18:39
Google News

İmam Hatiplilerden büyük başarı... 47 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu

GALERİNİN DEVAMI <p>LGS 2023'te İmam Hatip Ortaokulları’ndan 47 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. İmam hatip ortaokulları LGS’de <a href=önemli başarılara imza attı. Bu öğrenciler arasında hafız öğrenciler de bulunuyor.

"><p>ÖNDER <a href=Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “İmam hatiplerimizin başarısı ülkemizin başarısıdır. Bu ivmenin artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

"><p>4 <a href=Haziran 2023 tarihinde yapılan ve 1 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı LGS sonuçları açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı. İmam hatip ortaokulu öğrencilerinden ise Türkiye genelindeki çeşitli illerden 47 öğrenci tam puanın sahibi oldu. İmam hatipli gençler başarı oranını da geçen yılın rakamlarını ikiye katlayarak önemli ölçüde yükseltti.

"><p>İVME ARTARAK DEVAM EDECEK</p><p>İmam hatip ortaokulu <a href=öğrencilerinin LGS başarısını değerlendiren ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, bu başarının 2012 yılından beri sürekli artan bir başarı olduğunu söyledi. İmam hatip ortaokullarının açılması ve üniversiteye girişte katsayı engelinin ortadan kalkmasıyla birlikte öğrencilerin çok ciddi bir başarı grafiği yakaladığını belirten Ceylan, “Hem LGS hem YKS sonuçları göğsümüzü kabartıyor, geleceğe ilişkin ümitlerimizi tazeliyor. İmam hatiplerimizin başarısı ülkemizin başarısı anlamına geliyor. Biz de gençlerimizin başarısı için çalışmalar yürütüyoruz. Bu ivmenin artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

"><p>İşte o şampiyonlar...</p>

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavda 53 imam hatip ortaokulu öğrencisi 500 tam puan alarak adını şampiyonlar arasına yazdırdı. 23 şehirden sınava katılan şampiyon gençler, tercihlerini yapmadan önce Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER’in davetiyle bir araya geldi.

4 Haziran 2023 tarihinde yapılan ve 1 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı LGS sonuçları açıklandı. Sınav sonucuna göre, imam hatip ortaokulu öğrencilerinden Türkiye genelindeki 23 şehirden 53 öğrenci tam puan aldı. Bu öğrenciler, Üsküdar Burhan Felek Köşkü’nde düzenlenen “Tercihim Geleceğim” isimli programda bir araya geldi. 

"YAŞANAN BAŞARI TABLOSU EL BİRLİĞİ İLE OLDU"

Abdullah Tarık Gümüş’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, yaşanan başarı tablosunun okul, aile ve öğrencilerin el birliği ve gönül birliğiyle oluşturulduğunu söyledi. İmam hatiplerin Türkiye’nin en büyük ailesi olduğunu ve ilk kurulduğu günden itibaren hem dini ilimler hem de fen bilimleri hem de sosyal bilimlerde Türkiye’ye en az maliyetle en çok katma değer üreten okullar olduğunu belirten Ceylan, “Hamdolsun 72 yıldır bu ülkenin bayrağını bir adım öteye götürecek gençler yetiştirmek için mücadele etti okullarımız. O günden bugüne çok kıymetli değerler üretti. Başarılarının üzerine her sene yeni başarılar ekliyor ve zirveye doğru tırmanmaya devam ediyor. Okullarımızdan bu ülke adına fizikçimiz de tarihçimiz de ilahiyatçımız da yetiştirecek” diye konuştu. 

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan

"TÜM OKULLAR BİZİM OKULLARIMIZ"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ise gençleri tebrik ederek “Türkiye şampiyonu olmak kolay değil ama akademik derslerde, okul başarılarında en iyi sonucu alırken bizim her zaman için unutmamamız gereken bu topraklara ait oluşumuzdur” dedi. Gençlerin bu ülkenin değerleriyle barışık bir şekilde yetişmesi ve bu ülkeye aidiyetlerini son nefesimize kadar hissetmesinin önemli olduğunu dile getiren Gül, sözlerine şöyle devam etti: Aziz Sancar güzel bir ödülle bizi gururlandırdı ancak bu topraklardan hiçbir zaman kopmadı. Bu ülkenin değerlerine sahip çıktığını vurgulamaktan da geri kalmadı. Sizler çaba harcadınız gayret ettiniz, bunun devamının gelmesini istiyoruz. Bunun devamının imam hatip liseleri üzerinden olmasını isteriz. Birinci adres olarak imam hatipleri sunuyoruz. Bunun ötesinde tüm okullar bizim okullarımız, tüm çocuklar bizim çocuklarımızdır.”

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül

"GENÇLERİMİZ BİZİM YARINLARIMIZ"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise, “Bugün burada gözbebeğimiz olan şampiyonlarımızla bir aradayız. Bizler de tüm yöneticilerimiz, eğitimcilerimiz, velilerimizle gelecekte yer almaları için gençlerimize destek oluyoruz. Gençlerimiz bizim yarınlarımız, hep birlikte iş birliği içinde ne kadar emek versek azdır diye düşünüyorum” dedi. Kadim kültürümüzü çocuklarımıza en iyi şekilde aktaran imam hatip okullarımızdaki çocukların LGS’ye hazırlanarak bu başarıyı elde ettiklerini vurgulayan Yazıcı, “Bugün burada tanıyacakları okullar, onların gelecekleri için yol gösterici olacaktır. Allah tüm çocuklarımıza zihin açıklığı, yol açıklığı versin” temennisinde bulundu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

OKULLARI ZİYARET ETTİLER

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin yapmış olduğu davet üzerine İstanbul’da buluşan gençler hem bu sıralardan kendilerinden önce geçmiş büyüklerinden sürece ilişkin tecrübelerini dinledi hem de kendi gelecek planlarını şekillendirmek için görüşmeler yaptı. Ayrıca farklı illerden buluşmaya katılan şampiyonlar, Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan 2 kız ve 2 erkek imam hatip lisesini de ziyaret etti. Ziyaret edilen okullar arasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek bölümü, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yer aldı.

"KİTAP OKUYARAK KENDİMİ RAHATLATTIM"

Öte yandan LGS şampiyonları Haber7'ye özel açıklamalarda bulundular. Ahmet Yasir Kabacıoğlu süreç için, " Çok fazla kasmadım, daha rahattım.  Çok fazla ders odaklı olmak yerine, kitap okuyarak kendimi rahatlattım. İstanbul Erkek Lisesi'ni düşünüyorum.  Cerrah veya kimya mühendisi olmak istiyorum." dedi. 

EN ZORLANDIKLARI ANLARI ANLATTILAR

Yunus Emre Çatalkaya, "Çok normal bir süreçti. Tabii daha fazla çalışma vardı.  Bu çalışmaya dershane sayesinde uyum sağlayabildim. Normalde çok ders çalışmazdım ama dershane, ailem ve okulumun yardımıyla bu sürece hazırlandım. En sonunda da başardım.  Şu anda tercih konusunda hiçbir fikrim yok." ifadelerini kullandı. 
Melike Reyyan Ertürk, "Bakırköy Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu'ndan mezun oldum.  Ben denemeler sonrasında çok moral bozukluğu yaşıyordum.  Bunun öncesinde de hiç fullememiştim ve o yüzden de üzerimde büyük bir stres vardı.  En büyük zorluk onu yüklenmek ve kaldırmaktı.  . İstanbul Erkek Lisesi'ni tercihte istiyorum." açıklamalarında bulundu. 

"AİLEM, OKULUM ARKDAŞLARIM ÇOK DESTEK OLDU"

Zeynep Neva Gürbüz, "Ailem, arkadaşlarım ve okuldaki öğretmenlerim çok destek oldu. Genel olarak hep onların desteği ile yürüttüm işleri." derken babası Sami Gürbüz," Ben zaten eğitimciyim. Annesi makine mühendisi ama bizim bir faydamız olmadı. Okulda kendisi planladı, kendisi ders çalıştı. Arkadaşları ile birbirlerini tetiklediler. Özel bir ders almadan ve kursu gitmeden kazandı. Ama sakindi, çok kitap okuyordu. LGS sistemi değiştiği için çok okuması anlama kapasitesini artırıyor." dedi.

Muhammed Emin Örnek ise, "Benim için çok da stresli bir süreç değildi. Çalıştığım, çabaladım sonuçta da başardım.  Kendine güvenen insan çok stres olmaz.  Ego da olmaz." ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?