USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

La Palma Adası’na kül yağıyor

İspanya'ya ilişkin Kanarya Adaları'nın en iri 5. adası La Palma'da toprak düzlük Cumbre Viejaya Yanardağı 6 gündür püskürtü ve kül püskürtürken, adanın civarlarında kül yağıyor.

La Palma Adası’na kül yağıyor
24-09-2021 20:46
Google News

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları'nın en şişman 5. adası bulunan La Palma'da toprak düzlük Cumbre Vieja Yanardağı geçtiğimiz alışveriş gününden beri püskürtü ve kül püskürtmeye bitmeme ederken, yanardağdan çıkan volkanik parçacıklar kül yağışına hastalık oldu.

Kül yağışı La Palma Adası'ndaki iklim ve yağız trafiğini menfi etkileyerek, krizin boyutunu henüz da artırdı. Yetkililer, bölgedeki iklim ve yağız trafiğini menfi etkileyen ve ekincilik ürünlerine dokunca sağlayan kül yağışının solunmasının afiyet açısından riskli bulunduğunu bildirdi. Küller vasıtaların üstünü kaplarken, kül yağışı dolayısıyla adadaki uçuşların devir kurnaz ertelendiği fakat umumi yerine seferlere davranışlarında ölçülü ortak halde bitmeme edilmiş bulunduğu açıklandı.

Yetkililer, kül yağışının yöntemleri yıvışık bir duruma getirip ve düşün mesafesini azaltarak yağız yolu ulaşımında da risklere kez açtığını belirterek, vatandaşları zorunlu ahval aut taşıt kullanmamaları ve saatte 40 km hızı aşmamaları dair uyardı.

“Kül yağışı teneffüs yolları, gözler ve açıkça yaralara dokunca veriyor”

Kanarya Adaları Güvenlik ve Acil Durum Yönetimi'nden meydana getirilen açıklamada da, La Palma‘da 2 gündür çarpıcı bulunan kül yağışının teneffüs yolları, gözler ve açıkça yaralara dokunca verdiği bildirildi. Yetkililer, kül yağışının çarpıcı bulunduğu alanda yaşayanlara pencerelerini gizli tutmaları, dudak ve burunlarını kapatarak dış çıkmaları ve dışarıda gibi olduğunca az devir geçirmeleri uyarılarında bulundu.

Hükümet ise La Palma'daki volkan felaketi dolayısıyla desteğe gerekseme duyanlar ve iş yerlerine dayanak sağlanması gibi 11 milyon euroluk bütçeyi onayladı. Ayrıca felaketten etkilenen ada sakinlerine değme anlamda arkalamak düşüncesince sürekli ortak büro açıldı.

İspanya Başbakanı Sanchez'den ortak görüşme daha

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez bugün alanı esasen görüşme etti. Basın toplantısında gazetecilerle mütekellim Sanchez, hükümetin önümüzdeki salı haset La Palma Adası'nın karabulut bölgesi duyuru edilmesini onaylayacağını bildirdi.

Öte yandan, La Palma'daki Cumbre Vieja Yanardağı patlamasının 6'ncı gününde hoşnutsuz lavlar 220 hektarlık sahası bozma ederek, 400 evi ve 14 kilometrelik yolu bulunmayan etti.

Saim Sevinç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?