USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kuzey Kore'ye kaçan Amerikan askeri ilk kez konuştu

Kuzey Kore, Travis King adlı askerin ABD ordusundaki 'insanlık dışı kötü muamele' ve 'ırk ayrımcılığı' nedeniyle Kuzey Kore'ye kaçtığını, Kuzey Kore ya da üçüncü bir ülkeye sığınma isteğini açıkladı.

Kuzey Kore'ye kaçan Amerikan askeri ilk kez konuştu
16-08-2023 19:38
Google News

Askerden arındırılmış ortak güvenlik bölgesindeki bir tura katıldığı sırada Kuzey Kore'ye kaçan Güney Kore'de görevli ABD askeri Travis King'in durumuna ilişkin Pyongyang'dan açıklama geldi.

Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), King'in 18 Temmuz yerel saatle 15.30'da Panmunjon'daki ortak güvenlik bölgesinden Kuzey Kore topraklarına "yasa dışı" ve "izinsiz" olarak girdiğini belirtti.

Kuzey Kore askerleri tarafından gözaltına alınan King'in, ülke topraklarına yasa dışı ve izinsiz olarak girdiğini kabul ettiği belirtildi.

Yine KCNA'da yer alan habere göre King, ABD ordusu içindeki "insanlık dışı kötü muamele" ve "ırk ayrımcılığı" nedeniyle Kuzey Kore'ye kaçmaya karar verdiğini söylemiş.

ABD toplumundaki eşitsizlik karşısında hayal kırıklığına uğradığını söylediği ifade edilen King'in "Kuzey Kore'ye veya üçüncü bir ülkeye" sığınma isteğini dile getirdiği belirtildi.

King'in Kuzey Kore askerleri tarafından gözetim altında tutulduğu, soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

ABD: KUZEY KORE'NİN AÇIKLAMASINA GÜVENMİYORUZ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisiise, ABD'nin Kuzey Kore'nin King hakkındaki iddialarını doğrulamasının hiçbir yolu olmadığını söyledi.

Yetkili ayrıca, Pentagon'un King'i ABD'ye geri getirmek için mevcut tüm kanallar aracılığıyla çalıştığını ifade etti.

Kuzey Kore'ye geçen Amerikan askerinin akıbeti belli olduKuzey Kore'ye geçen Amerikan askerinin akıbeti belli oldu

GÜNEY'DEN KUZEY'E GEÇMİŞTİ

Güney Kore'de konuşlu ABD birliklerinde "gözetleme uzmanı" olarak görev yapan 23 yaşındaki King, disiplin suçu nedeniyle ABD'ye geri gönderilmeden hemen önce Incheon Havalimanı'ndan ayrılmayı başarmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) kontrolünde bulunan iki ülke arasındaki askerden arındırılmış ortak güvenlik bölgesini kapsayan bir tura katılan King, tur sırasında izinsiz olarak Kuzey Kore sınırını geçmişti.

King'in akıbeti merak konusu olurken, Pyongyang'ın Washington'un konuyla ilgili iletişim taleplerini yanıtsız bıraktığı kamuoyuna yansımıştı.

Kuzey Kore'nin King'i ABD ile pazarlıkta koz olarak kullanabileceği yorumları yapılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?