USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Konya’da 112 Acil Servis filosuna 7 ambulans daha katıldı

Konya’da 112 Acil Servis filosuna 7 ambulans daha katıldı
18-01-2024 10:38
Google News

Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans hizmete başladı. Son gelen 7 ambulans ile birlikte Konya 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesindeki 98 istasyonda hizmet sunan ambulans sayısı 133’e ulaştı.


Ambulansların hizmete girmesi dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende ambulanslar, 112 Acil Servis istasyon sorumlularına teslim edildi.



“112 hizmetleri sağlığa erişimi etkinleştirmenin en önemli mecrasıdır”


Törene katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, sağlığa erişimin bütün insanlık için çok önemli bir husus olduğunu belirterek, ambulansların sağlık hizmetlerini daha da iyileştireceğini söyledi.112 acil sağlık hizmetlerinin sağlıkta erişimi etkinleştirmekteki en önemli faaliyet alanı olduğunu vurgulayan Vali Özkan, “İnsanlarımızın talebine, Sağlık Bakanlığımızın ve hükümetimizin duyarlılığı hepimiz açısından büyük bir şans. Sağlık çalışanları, hekimlerimiz başta olmak üzere insanlarımızın iyilik halini daha ileri bir noktaya taşımak için seferberlik halinde çalışıyorlar. Başta sağlık okur- yazarlığını artırmak; nitelikli personel ve araç- gereç desteği ile de sağlık kamu hizmetinden çok daha fazla istifade etmiş olacağız. İl Sağlık Müdürlüğümüzün şahsında Konya’da çalışan tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmalarından ötürü teşekkür ediyorum, araçların hayırlı ve sağlığa vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.



“İlimizdeki ambulans sayısı 133’e ulaştı”


Ambulans teslimleri öncesi kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “2023 yılında yaklaşık 200 bin vakaya dakikalar içerisinde ulaşan 112 ekiplerimiz, filomuza yeni eklenen ambulanslarımızla daha kaliteli ve hızlı hizmet sunacaklardır. Son gelen ambulanslarımız ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü ambulans filomuz, 1 helikopter, 2 yeni doğan, 3 kar paletli, 2 motorize, 1 obez ve 124’ü normal olmak üzere toplamda 133 rakamına ulaşmıştır. Bu güçlü araç filosunu ilimize kazandıran Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Valimiz Vahdettin Özkan’a ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim” dedi.



“İlimizde 70 acil sağlık hizmetleri istasyonu yenileniyor”


Amaçlarının sağlık hizmetlerinde kaliteyi daha ileriye taşımak ve en iyi şartlarda hizmet vermek olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Konya’da 68 olan istasyon sayısını 98’e çıkartarak vakalara ulaşma sürelerimizi kısalttık. Aynı zamanda ambulans sayımızı da artırarak ambulans yaş ortalamamızı da düşürdük. Türkiye’ye örnek bir model ortaya koyarak fiziki şartları oldukça kötü durumda olan 49 istasyonumuzu beş yıl içerisinde hayırseverlerimiz, belediyelerimiz ve bakanlığımızın gönderdiği bütçeyle yenilemeyi başardık. İnşaatı devam eden ya da ihale/proje aşamasında olan 21 istasyonumuzla ilgili olarak da çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Toplamda 70 istasyonumuzu yenileme hedefimize inşallah en kısa sürede ulaşmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.


Vali Vahdettin Özkan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç tarafından ambulans anahtarları 112 Acil Servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Araç filosuna katılan yeni ambulanslar dualar eşliğinde görev yerlerine uğurlandı. Ambulansların Ereğli, Beyşehir, Kulu, Yunak, Hadim, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde hizmet vereceği belirtildi.



Konya’da 112 Acil Servis filosuna 7 ambulans daha katıldı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?