USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kırkbir Yıl Sonra Buluştular

41 yıl aradan sonra, araç bakımı bekleme salonunda karşılaşan eski iki dost özlem giderdi

Kırkbir Yıl Sonra Buluştular
03-01-2022 18:48
Google News

          Mardin’im Kızıltepe İlçesine bağlı Tosunlu köyünde çiftçilik yapan Selman Kılıç ve Gazeteci-Fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka, araç bakımı bekleme salonunda buluştular. Tosunlu Köyünde çiftçilikle uğraşan Selman Kılıç, en son 1980 yılında Erdal İnönü’nün Mardin’e gelişi sırasında Adna Avuka ile görüştüğünü söyledi.

           Nas Otomotivde, araç bakım sırası beklerken karşılaşan iki eski dost özlem giderdi. Adnan Avuka’nın, çiftçilerin ve bölge insanının sorunlarını dile getiren duyarlı bir gazeteci olduğunu ifade eden Selman Kılıç “ Eskiden ova çiftçisinin sorunları büyüktü. Sosyal sorunlarımız vardı. Adnan Avuka’yı her zaman yanımızda gördük. Haberlerimizi yaptı, sorunlarımızı dile getirirdi. En son 41 yıl önce görüşmüştük. Kısmette araçlarımızı bakıma verirken bekleme salonunda karşılaşmak varmış.” Dedi

                Kadın hak ettiği yerde değil

 

        Yaşadığı bölgede ve köyde, kız çocuklarının ve kadınların haklarını öteden beri savunduğunu belirten Selman Kılıç “ Geçmişte kızlar, hakta ve mirasta çocuktan sayılmazdı. Sevgide de geride bırakılıyordu. Ben kız çocuklarıma bunu hissettirmedim. Kızların her konuda erkek çocuklar kadar hak sahibi olması gerektiğine inanıyorum.” Dedi

                   Çok eşlilik adil değil  

         Bir erkeğin birden fazla kadın ile evlilik yaptığına vicdanı olarak karşı olduğunu ifade eden Kılıç “Çok evlilik iyi bir şey değil. Eşler arasında vefa diye bir şey var. Sadakat, sevgi ve samimiyet ailenin temelini oluşturuyor. Kadın son dönemlerde yavaş yavaş toplum içinde hak ettiği değeri almaya başladı. Daha fazlası olmalı. Seçilme ve temsil ortamlarında da kadın hak ettiği yerde olmalıdır” şeklinde konuştu.

        Adnan Avuka ve Selman Kılıç geçmişteki anılarını anlattı, bekleme salonundakiler hayranlıkla ikilinin sohbetini dinledi.

 

 

 



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?