USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kilis'te hijyen kurallarına uymayan nar ekşisi imalathanesine 147 bin ceza uygulandı

Kilis'te geçtiğimiz günlerde hijyen kurallarına uymayan bir nar ekşisi imalathanesi, zabıta ekipleri tarafından denetlendi ve üç gün süreyle kapatıldı. İmalathanede üretilen ürünler imha edilirken 147 bin 350 TL idari para cezası uygulandı.

Kilis'te hijyen kurallarına uymayan nar ekşisi imalathanesine 147 bin ceza uygulandı
20-10-2025 16:23
20-10-2025 16:25
KİLİS
Google News

Skandal görüntülerin kaydedildiği imalathanede Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de incelemelerde bulundu. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün sosyal medyadan hesabından yapılan açıklamada, bir evin altındaki garaj bölümünde uygun olmayan şartlarda nar pekmezi üretiminin tespit edildiği belirtildi. 5996 Sayılı Kanun kapsamında, işletme kayıt belgesi olmadan ve teknik/hijyenik şartlara uymayan üreticiye toplam 147 bin 350 TL idari para cezası uygulandı ve işletmenin faaliyeti durduruldu.


İşletmenin yeniden üretim yapması halinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi. Denetimlerin, gıda güvenliği ve halk sağlığı için aralıksız devam edeceği vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?