USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun depremzedelerle ilgili iddiasına yalanlama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, medyada yer alan 'depremzedelere 3 aylık faturalar toplu olarak gönderildi' iddiasını paylaştı. İletişim Başkanlığı, iddianın yalan olduğunu, ertelenen faturaların 6 eşit taksitle ödeneceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun depremzedelerle ilgili iddiasına yalanlama
06-06-2023 23:09
Google News

Depremzedelere hakaret eden CHP’liler bu görüntülerden utanır mı? Sessiz harekat!

GALERİNİN DEVAMI <p><span data-style=Haber7 - ÖZEL

14 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğinde başarı sağlayamayan ve cumhurbaşkanlığında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,5 ile birinci çıkması CHP’li muhalifleri çileden çıkardı.

"><p>Sosyal <a href=medya hesaplarından depremzedeleri hedef alan CHP yandaşları; annesini, babasını, kardeşini, evladını ve tüm mal varlığını kaybetmiş mağdur vatandaşlara hakaretlerde bulundu.

"><p>“Keşke ölseydiniz de Erdoğan’a ve AK Parti’ye oy vermeseydiniz” <a href=şeklinde ifadeler kullanan CHP yandaşı güruh, depremzedelere sözde ‘yaptıkları yardımı’ haram ettiklerini söyledi.

"><p>Bir taraftan CHP’li güruhun cibilliyeti <a href=ortaya çıkarken diğer taraftan İslami sivil toplum kuruluşları, ilk günden bu yana alçakça saldırıya uğrayan depremzedeleri bir an bile olsun yalnız bırakmıyor.

"><p>Deprem <a href=bölgesinde faaliyet gösteren İslami dernek ve vakıflar, mağduriyet yaşayan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor.

"><p>İşte o yardım faaliyetlerinden bazıları...</p>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelere 3 ay ertelenen faturaların toplu şekilde gönderildiğini, bazı vatandaşlara 7 bin liraya varan faturaların gönderildiğini öne sürdü. 

Depremzedelerimize 3 ay erteledikleri elektrik faturalarını toplu kestiler. Aralarında 7 bin liraya varan rakamlarda fatura yolladıkları, uyuyacak çadır, yiyecek ekmek bulamayan, ağır kayıplar yaşamış vatandaşlarımız var. İnsafınız ve insanlığınız yok sizin. Allahtan korkun. O…

Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) June 6, 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddianın doğru olmadığını açıkladı.  

Depremzedeleri hedef alan CHP'li Tekirdağ Belediyesinde 3 kişi görevden uzaklaştırıldıDepremzedeleri hedef alan CHP'li Tekirdağ Belediyesinde 3 kişi görevden uzaklaştırıldı

Depremzededen CHP'lilere anlamlı cevap! Suyun parasını gönderdiDepremzededen CHP'lilere anlamlı cevap! Suyun parasını gönderdi

DMM'den yapılan açıklama şöyle:

21 Mart 2023 tarihli ve 32139 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6974 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İllerinin tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki az hasarlı ve hasarsız meskenlerdeki elektrik tüketicilerine yönelik ilgili tedarik şirketleri tarafından gerçekleştirilen tahakkuk ve tahsilat işlemleri, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelenmiştir.

"ERTELENEN FATURALAR 6 EŞİT TAKSİTLE ÖDENECEK"

Bahsi geçen deprem bölgelerinde yaşayan depremzedelerin ertelenen fatura bedellerinin, 2023 yılı Haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca Cumhurbaşkanı kararı ile afet bölgesinde yer alan, depremde yıkılan, ağır veya orta hasarlı konut ve iş yerlerinin geçmişe dönük elektrik ve doğalgaz borçları silinmiştir. Silinen fatura borçlarına yönelik dava ve icra takipleri de kaldırılmıştır.

“Depremzedelerin ertelenen elektrik faturaları, toplu şekilde gönderilerek ödenmesi isteniyor” iddiası doğru değildir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?