USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te Konuştu... "418 milyar doları alacağım getireceğim"

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te Millet Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te Konuştu... "418 milyar doları alacağım getireceğim"
21-03-2023 14:25
21-03-2023 14:35
GAZİANTEP
Google News

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Depremin üçüncü günü buradaydım, hava soğuktu. Yaşanan dramı gördüm. Can kayıpları, kurtarmak için çaba harcayan insanları gördüm. Eli kolu bağlı kamu görevlilerini de gördüm. Başka yerlerde de deprem oluyor ama hiçbir zaman 50 bin kişi hayatını kaybetmiyor.

Saraylarda gözüm yok, sizler gibi yaşamak istiyorum. Zaten sizler gibi yaşıyorum. Bireysel olarak hiçbir idealim yok. Ama bu toplumun ayağa kalkması, büyümesi lazım. Orta Doğu'nun Akdeniz'in en güçlü ülkesi olabiliriz. Önünde hiçbir engel yok.

Söz verildi size bina yapacağız. 2 yıl ödemesiz 20 yıl taksitle bu binalar yapılacak. Nurdağı'ndan bütün depremzedelere sesleniyorum: evi, dükkanı, ahırı, apartmanı yıkılan herkese sesleniyorum, bu binaların hepsi yapılacak 5 kuruş para alınmayacak. Allah nasip eder, 15 Mayıs'tan sonra sarayda oturmayacağız geleceğiz.

Ev sahibi yıkılan vatandaşa sormak isterim. Müteaahhit geliyor evi yıkmak için, yıkım için 23 imzaya ihtiyaç var. 23 imza atılıyor sonunda da belediye izin veriyor. Siz de tapuya gidiyorsunuz bu bina sağlam bu binayı alıyorum. Sizin hiçbir kusurunuz yok. Kusur kimdeyse parayı o öder.

Geldiler buraya sizden helallik istediler. Şöyle diyeceksiniz; ölenleri geri getiremeyiz, eviniz, dükkanınız yıkıldı biliyorum bunları ben yapacağım. 23 kişi imza attı bu imzaların hiöbirisi doğru değildi ben onlara bu hesabı soracağım. Siz kusurlu değilsiniz. Kusur bendeydi. Ölenleri geri getiremiyorum ama yıkılan evinizi, dükkanınızı geri getiriyorum, hakkınızı helal edin. O zaman bu olur.

Eğer bir kişinin binası yıkılmamışsa, bankadan sıfır faizle kredi verilecek.

Depreme dayanıklı diye imza atanlar var ya onlara hesabını soracağız.

Önüne gelen müteaahitlik yapıyor. Bunu kurala bağlayacağız. Bir ahlakı, erdemi olması lazım bunun. Her binanın mutlaka bir kimliği olacak.

Afetle ilgili kurumları yeniden yapılandıracağız.

Türkiye güçlü bir ülke. Binayı yapıyorum 2 yıl içinde teslim ediyorum, demek ki para var. Ülkenin kaynaklarını halk için kullanacağız.

Altı lider söz verdik siyasi ahlak kanunu çıkaracağız diye. Parlemantoda olan milletvekillileri halkını düşünüsün.

Devletin dini adalettir. Adaleti, liyakati bu ülkeye getireceğiz. Yeni bir sayfa, yeni bir güzellik..

Siyaset zenginleşme aracı değildir. Politikacı girip zenginleşiyorsa malı götürüyordur. Malı götürmeye izin vermeyeceğim. Söz verdim yine söz veriyorum, o 418 milyar doları sizin için alacağım. 418 milyar doları alacağım getireceğim.

Dünyanın neresine giderlerse gitsinler onu getireceğim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?