USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kıbrıs'ta 28 Şubat manşeti! Kur'an Kursu'nu hedef gösterdiler

Türk dünyasının gözbebeği Kıbrıs’ta çocukların İslami bilgiler edindiği kurslar azınlık grupların hedefinde. Kıbrıs’ta yaz Kur’an kursu benzeri yürütülen eğitim faaliyetleri, Avrupa isimli gazete tarafından alenen hedef gösterildi.

Kıbrıs'ta 28 Şubat manşeti! Kur'an Kursu'nu hedef gösterdiler
18-07-2023 16:39
Google News

Haber7 - ÖZEL

Yavru vatan Kıbrıs’ta “Dini Bilgiler Etkinlikleri” adı altında düzenlenen küçük çaplı Kur’an kursları hedef gösteriliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yerleşik İslam karşıtı gruplar, Kur’an eğitimine yönelik 28 Şubat karanlığını hatırlatan kara propagandalara başvuruyor.

Bu kapsamda Kıbrıs Türklerine yönelik yayın yapanAvrupa” isimli gazete 17 Temmuz’da korkunç bir manşet yayınladı.

Avrupa gazetesi, “Öğretmen sendikalarının ve tüm toplumumuzun dikkatine 4-6 yaş miniklere Kuran kursu” manşetiyle dini bilgiler öğretimini hedef gösterdi.

Haberde, baştan sona 28 Şubat gazeteciliğinin örnekleri sergilendi.

KUR'AN ÖĞRENENİN BEYNİ YIKANIYORMUŞ!

Kıbrıs Avrupa gazetesinin haberinde, “Kalkanlı'da kiliseden bozma camide 4-6 yaş arası çocuklara Kuran kursu veriliyor... Bazı iddialara göre çocukların tümünün de aileleri TC'li... Bu arada 5-12 yaş arasındaki 13 çocuğun her gün 9.30-12.30 saatlerinde camide düzenli olarak Kuran kursuna gittiği öğrenildi...” deniliyor.

Haberin devamında Kur’an öğretimini suç gibi yansıtan şu ifadeler yer alıyor:

Kız çocuklarının başları kapatılarak tatil günleri dahil her gün Kuran kursuna gönderiliyor...Herkes şaşkın bir vaziyette laikliğiyle övünen Kıbrıslı Türklerin yurdunda başlatılan bu dinci operasyonları seyrediyor.Siyasi parti, örgüt ve sendikaların bu hızlandırılan Sünnileştirme operasyonları karşısında ne yapacakları merak ediliyor.Yıllarca Türk milliyetçiliğiyle beyni yıkanan çocukların şimdi de din eğitimi adı altında fanatik Sünni İslaml’a beyinleri yıkanıyor.

İşte o manşet:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?