USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KENTTE SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ ÖLÜYOR MU?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sporla ilgili yazı pek yazmam, yazamam  ama Gaziantep’teki spora bakınca bu defa kendimi mecbur hissettim sanki.

KENTTE SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ ÖLÜYOR MU?
09-09-2023 15:12
09-09-2023 15:21
GAZİANTEP
Google News

Spor yaşamdır. İnsan olmanın, toplu yaşamanın, sağlıklı olmanın, tanışıp dost olmanın en iyi yolu spordur. Kentte kaynaşmanın birlik olmanın yolu spordur. Kent sporuna imkânı olan herkes katkı yapmalıdır. Spora katkı yapılırken hem sağlık, hem dostluk hem de kent dinamikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Âmâ görünen o ki Gaziantep FK kentle barışık değil ve birçok sporsever maça dahi gitmiyor.

Herkes kendisi için az ya da çok bir şeyler yapmıştır spor adına. Âmâ sporda bilinçlendirmek, sorumluluk almak ve kent sporu için elinizi taşın altına koymak özveri ister. Bunu yapan birçok kişi kurum ve kuruluş olmasına rağmen Gaziantep FK kentle bütünleşemiyor. Vatandaş spordan daha doğrusu Gaziantep FK'dan uzaklaşıyor..

Spor dostlukları perçinleştirir. Kent sporuna katkı vermek kenti heyecanlandırır. Çünkü, Spor sağlıktır, spor en güzel yaşam tarzıdır

Sporda yanlış yapmak, kenti yok saymak yanlıştır. Yanlış yapanlar bilsinler ki fırtına eken, fırtına biçer, dostluk ekense dostluk biçer. Kentte Spor dalları çoğaldıkça, sporcular dolayısıyla da turnuvalar da çoğalıyor. Spor adına birçok güzelliklerin yaşanmasına, izlenmesine karşın bir çok kötülük de spor üzerinden yapılıyor. Oysa insanları kardeşçe dostça bir arada tutan, onları kaynaştıran yegâne araçlardan birisi de spordur.

Spor konusunda Nelson Mandela: “Sporun dünyayı değiştirme gücü vardır. İlham verme ve başka çok az şeyde olan insanları birleştirme gücü vardır. Spor ırksal bariyerleri yıkma hususunda iktidarlardan daha güçlüdür.” demişti. Sporu kitlesel duyguları harekete geçirmek ve politik algıları şekillendirmek adına güçlü bir araç olarak görüyordu. Güney Afrika’ya barışı getirirken bu aracı çok başarılı bir şekilde kullandı. Bir spor müsabakası ile hayallerindeki kardeşlik olgusunu tüm dünyaya hissettirdi. Çok sporla haşir neşir değilim ama görünen köy de kılavuz istemez. Neden Gaziantep te spora ilgi her geçen gün azalıyor. Neden Gaziantep FK kentle barışık değil... Kentle barışık olmayan bir takım nasıl kentin birleştirici gücü olur...

Gaziantep FK iyi yerlerde olmalı. Gaziantepliler Gaziantep FK'yı sevmeli. Eğer yetkililer el atacaksa atmalı. Yönetenler yapamıyorsa halkla bütünleşmeyi bırakıp gitmeli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?