USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken terör çıkışı: Bunları serbest bırakacak mısın?

Terör destekçilerini savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'AB'nin yolu Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Selahattin Demirtaş'tan bunlardan geçiyor' sözlerini sarf etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken terör çıkışı: Bunları serbest bırakacak mısın?
11-07-2023 19:39
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında terör destekçilerinin çıkarılması çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, vatandaşın zor durumda olduğunu bildiğini söyleyerek, "'Neden sesiniz daha gür çıkmıyor' diye sitem ettiklerini biliyorum. Biz sesimizi çıkaracağız; ama 25 milyonu artırmak şartıyla. Vatan sadece benim vatanım değil hepimizin vatanı. Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. Benim sıkıntım varsa, benden zor durumda olan vatandaşın da sıkıntısı var. O zaman o sıkıntıyı bile bile kendisine verilen sözlere kanarak ve 'biz size çok güzel Türkiye armağan edeceğiz' diye yola çıkıp, soykırım ekonomisi uygulayan siyasal iktidara asıl oy verenlerin ders vermesi lazım. Onların biraz seslerini yükseltmesi lazım. 'Biz size oy verdik, siz bizi mahvettiniz' demeleri lazım." dedi.

"AB AYRI NATO AYRI"

Kılıçdaroğlu, İsveç'in NATO'ya üyeliğine ilişkin, "İsveç terör örgütü üyelerini tuttuğu için, 'Asla üye olamazlar' diye ifadeler kullanıldı. İsveç geri adım atmadı, tam tersine kutsal kitabımızı yaktılar. Ona da yeterince tepki göstermediler. Biden, Erdoğan’a telefon etti ve Erdoğan ‘evet diyeceğiz ve Meclis’e getireceğiz’ dedi. Bir devleti yöneten kişi, onuruyla hayatta kalan bir devlet böyle yönetilir mi? Dün söylediğinizi bugün neden yalıyorsunuz? Biden telefon etti. Eminim derhal esas duruşa geçip 'ne emrediyorsunuz' demiştir. Kardeşim bunlar senin dediklerini yaptılar mı? Dün 'hayır' diyordun, bugün neden 'evet' dedin. 'İsveç, AB için Türkiye’ye destek verecek.' Dünyadan haberi yok. AB ayrı, NATO ayrı." sözlerini kaydetti.

TERÖR DESTEKÇİLERİNİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Kılıçdaroğlu, skandal sözlerine şöyle devam etti:

"84 milyona demokrasiyi getiriyor musun? Demokrasinin yolu, AB’nin yolu Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay bunlardan geçiyor. Sen bunları serbest bırakacak mısın? AB’nin yolu Selahattin Demirtaş’tan, Emine Şenyaşar’dan 'tweet attı' diye gözaltına alınan gencecik çocuklardan geçiyor. Sen bunların gereğini yapacağına söz verdin mi? AB’nin yolu Diyarbakır’da tutuklu gazetecilerden, Galatasaray Meydanı’nda annesinin babasının, çoluğunun çocuğunun hakkını arayan Cumartesi Anneleri’nden geçiyor. Sen bunların haklarını teslim edecek misin? Cumartesi Anneleri’nin yolunu hepimiz gözlemek zorundayız. Hiç kimse evladının faili meçhul bir cinayete kurban gitmesini istemez. Bütün annelerin başımın üstünde yeri vardır. Meclis’e ne diyecekler bunlar? 'Devlet adaletle yönetilir' diyoruz. 'Devletin dini adalettir' diyoruz. Eğer bir Allah’ın kulu çıkıp ya 'bu memlekette adalet vardır' diyorsa gelsin beni görsün, bir ikna etsin" diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?