USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan’a oy verenler ahlaksızdır

28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine kısa bir süre kala 1. turda aldığı oy oranı nedeniyle paniğe kapılan Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmenlere ağır hakaretler savurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan’a oy verenler ahlaksızdır
27-05-2023 01:39
Google News

14 Mayıs'ta yüzde 88'lik bir katılımın yaşandığı seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sandıklardan yine birinci çıktı.

Oy sayımı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,50 ile sandıktan yine birinci çıkarken, yedili masanın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oy oranı ise yüzde 44,85'te kaldı.

Cumhur İttifakı parlamentoda 323 sandalyeye ulaşarak üstünlük kazanırken, hiçbir cumhurbaşkanı adayı 50+1 oy oranına ulaşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

İki lider de 2. tur kampanyasını yürütürken yedili masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk turdaki söylemlerinde keskin bir değişiklik göstererek göçmen meselesi ve milliyetçilik propagandası başladı.

SEÇMENE FETVA VERDİ

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Fox TV'de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 1. turda Başkan Erdoğan'a oy veren seçmenlere skandal sözler sarf etti.

"Erdoğan’a oy vererek günaha girmeyin. Samimi bir Müslüman bu kadar büyük bir günaha girmez" diyen Kılıçdaroğlu MHP'li seçmene de bir çağrı yaparak, "Bana oy vermeyeceksen sandığa gitme" ifadelerini kullandı

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?