USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kavurucu sıcak bu kez çok sert vuracak! Serinleyeceğimiz tarih de açıklandı

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan sıcak havalar bu çarşamba pik noktasına ulaşarak tarihin en sıcak günlerinden birini yaşatacak. Meteoroloji uzmanları aşırı sıcak havalara veda edeceğimiz tarihi de duyurdu.

Kavurucu sıcak bu kez çok sert vuracak! Serinleyeceğimiz tarih de açıklandı
25-07-2023 07:08
Google News

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, ülkede beklenen yeni sıcak hava dalgasına ilişkin bilgi verdi.

10 DERECELERE VARAN ARTIŞ BEKLENİYOR

Kıyı Ege ve Akdeniz’de yurt geneline nazaran daha hissedilir derecede yüksek bir sıcaklık beklentileri olduğunu dile getiren Yıldırım, “Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının özellikle çarşamba günü itibarıyla Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkmasını, diğer bölgelerdeyse 2 ila 6 derece üzerine çıkmasını bekliyoruz. 10 dereceye varan artışlar gözlemiyoruz. Manisa ve Aydın’da 45 dereceye varan çarşamba gününün en yüksek sıcaklığını bekliyoruz” dedi.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR KAVRULACAK

Yıldırım, “Ankara’da perşembe günü 39, İstanbul’da çarşamba günü 37, İzmir’de ise 41 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. Akdeniz kıyılarında, Antalya, Adana, Mersin çevrelerinde sıcaklıkların 41-42 derecelere kadar yükselmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Sıcaklıklara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Yıldırım, “Günün en yüksek sıcaklığa ulaştığı saatler 11.00 ila 16.00 arasında vatandaşlarımızın sokağa çıkarken dikkatli olmaları, koruyucu önlemleri alarak dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği illerde sıcaklıkların 40-41 derece civarında olmasını beklediklerini kaydeden Yıldırım, “O bölgede herhangi bir yağış beklentimiz yok. Sıcaklık açısından dikkatli olmalarında fayda var” dedi.

KARADENİZ'DE YAĞIŞLARA DİKKAT

Hava Tahmin Uzmanı Yıldırım, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da ise yağışların devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Samsun ve Ordu çevrelerinde yağışlar devam ediyor. Yarın da aynı şekilde beklentimiz devam etmekte. Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yüksekleriyle Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda Erzurum, Ardahan, Kars çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.”

PERŞEMBE GÜNÜ SICAK HAVAYA VEDA

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri dışında herhangi bir yağış beklemediklerini, havanın az bulutlu ve açık geçmesini beklediklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Çarşamba günü itibarıyla tüm yurtta hava az bulutlu ve açık olacak. Perşembe günü itibarıyla ise sıcak hava dalgası yurdumuzu terk ediyor. Özellikle kuzeybatı ve batıdan başlayarak sıcaklıklar azalmaya başlıyor. Yer yer 10 dereceye varan sıcaklık azalışları gözlemlenmesini tahmin ediyoruz. Hafta sonu ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri altına inmesini tahmin ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?