USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Katar'dan 9 yardım uçağı Türkiye'ye geldi

Katar'dan gönderilen 9 askeri uçaktaki mobil tuvalet ve banyo gibi insani yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi bölgelere ulaştırıldı.

Katar'dan 9 yardım uçağı Türkiye'ye geldi
22-02-2023 17:21
Google News

 Katar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla insani yardım malzemelerini Türkiye'ye ulaştırmaya devam ediyor.

"Hava yardım koridoru" aracılığıyla Türkiye'ye destek sağlayan Katar Silahlı Kuvvetlerine ait C-17 ve C-130 tipi askeri uçaklar, farklı kurum ve kuruluşlardan gönderilen yardımları İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'na taşıyor.

9 UÇAK HAVALANDI

Katar'dan havalanan uçaklar, son günlerde geçici barınma alanlarındaki depremzedelerin kişisel temizlik ihtiyaçlarına yönelik malzemeler getiriyor.

Haftanın ilk üç gününde toplam 9 askeri uçaktaki mobil tuvalet ve banyo gibi insani yardım malzemeleri, İncirlik Hava Üssü'nde tırlara yüklenerek depremden etkilenen illere kara yoluyla gönderildi.

"TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Katar Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye'deki görev komutanı Yarbay Hamad Al Hajri, Ayaptığı açıklamada, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu belirten Hajri, "Türkiye'yi çok seviyoruz. Zor günlerinizde her zaman yanınızdayız. Teşekkür edilmesi gereken bir durum değil, görevimizi yapıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?