USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Her felaketten sonra sebep olanların hesapları görülecek defterleri dürülecek diye çoğumuz acımızdan hep yazıyor ve söylüyoruz.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS
14-02-2023 12:38
14-02-2023 13:22
GAZİANTEP
Google News

Her felaketten sonra sebep olanların hesapları görülecek defterleri dürülecek diye çoğumuz acımızdan hep yazıyor ve söylüyoruz.

Ama her nedense olaylar bittikten sonra bu söylemlerimiz havada kalıyor. Sorumsuz ve para hırsı gözünü bürümüş insanlar kolonları keserek apartmana sanki bomba düzeneği kurmuşlar.

İnsan insana kin gütse, düşmanca davransa ancak bu kadar olur. Ülke genelinde böyle sakat, sıkıntılı ne kadar apartman bina var kim bilir. Kimisi kolon kesmiş, kimisi ortadaki duvarları kaldırarak zayıf kat oluşturmuşlar. Sonuçları artık herkesçe malum bu uygulamaya onay verenlerde suçlu. Belediye meclislerine mimar, mühendis, şehir planlayıcısı almayanlar. Partili olsun da nasıl olursa olsun diyenlerde vicdanen düşünsünler. Bu tür uygulamalara göz yummak, kolon kesmek en hafif tabirle adam öldürmeye teşebbüstür. Mimar, mühendis kontrolünde olmadan bina yapmak inşaat malzemelerinden çalarak, imar izni almak, kaçak yapıya izin vermek ve denetlemeden yapılan inşaatlar insanları öldürür.

Biz depreme hiçbir zaman hazır olmadık. Ne acıdır ki hiçbir zaman “deprem” yerel yönetimlerin gündemine girmedi. Deprem olması doğal ama depremden önce tedbir alınmaması her depremden sonra, “Her türlü tedbir alınmıştır” mesajı verilmesi, ardından kısa süre içinde unutulması ve “eski tas, eski hamam” anlayışına hızla dönülmesi işte bu doğal değildir. Depremler bize gösterdi ki, deprem öldürmez, çürük bina öldürür. Yüz yıllar önce Mimar Sinan'ın sıradan imkanlarla yaptığı hanlar, camiler, köprüler, hamamlar, kervansaraylar sapasağlam ayakta dururken, modern “teknoloji” ile donatılmış mühendislerin inşa ettiği binalar neden çöküyor, bunlar nasıl kontrol ediliyor. Bunlara nasıl izin veriliyor.

Depremde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?