USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kartepe İHH'dan depremzedeler için örnek proje: Muahat!

İHH Kartepe Şubesi, Kahramanmaraş depreminden etkilenen vatandaşlar için 'muahat' (kardeş aile) çağrısında bulundu.

Kartepe İHH'dan depremzedeler için örnek proje: Muahat!
24-02-2023 18:21
Google News

İHH Kartepe Şubesi, ''6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen depremle enkazların arasından sağ çıkıp yaşama devam edebilme umuduyla Kartepe’ye gelen afetzederelere, kardeş aile olmak ister misiniz?” çağrısında bulundu. Çağrının sadece Kartepelilere değil, bütün insanlığı kapsadığı belirtildi.

MUAHAT NEDİR?

Muahat, Hz. Muhammed (s.a.v)’in “ikişer ikişer kardeşleşiniz” emri üzerine Mekkeli muhacirlerin, Medineli ensar tarafından kardeşlik bağıyla kucaklanmasıdır. 

SOYYİĞİT: MUAHAT İLE YENİDEN KARDEŞLİK BAĞI KURULMAMIŞ AİLE KALMAZ

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İHH Kartepe Şubesi Başkanı Yunus Soyyiğit, ''Malumunuzdur ki Rasulullah (a.s), Mekkeli müşriklerin ağır tahribat ve baskılarına daha fazla maruz kalmamak adına çıkış yolu olarak Medine’ye hicret etmek durumunda kalmıştır. Medine’ye varır varmaz ilk yapılan işlerden birtanesi de muahattır. Allah Rasulü bu vesile ile her şeyi Mekke’de bırakıp Medine’ye gelen dostlarının, maddi ve manevi yüklerini biraz olsun hafifletmek istemiştir. Bu vesileyle çağa ışık tutacak kardeşlik anlayışıyla ensarın derecesi yükselmiştir. “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelip, 10 ilimizi kapsayan deprem  ile enkazların arasından sağ çıkıp yaşama devam edebilme umuduyla Kartepe’ye gelen afetzederelere, kardeş aile olmak ister misiniz ?” diyerek aslında sadece Kartepelilere değil, bütün insanlığa iyilik çağrısında bulundular. Bizlerde İHH Kartepe gönüllülerinin 1400 yıl öncesinden günümüze taşıdıkları bu çağrısını duyurmaya değer bulduk ve sizinle paylaşmak istedik.  Kimilerinin “orta çağ zihniyeti” dediği bu iyilik hareketinin bir benzeri daha olmadığı gibi, insanlık; Asr-ı Saadet dediğimiz o yıllardaki  adalet ve merhamet rüzgarlarının estiği döneme ulaşmak için çok çabalamıştır. Müslümanların ortak gayesi olan bu iyilik hareketini yeniden canlanması adına İHH Kartepe Temsilciliği, muahat (kardeşlik buluşması) serlevhası ile bütün dünyaya örnek olacak bir kampanya başlattı. İnanıyoruz ki her birimiz bir depremzede aileyi kardeş edinsek, yaralarımızı daha hızlı sarmakla beraber unutulan bir sünneti yerine getirmiş oluruz. Dileriz ki Kartepe İHH öncülüğünde yayılan bu çağrı iyiliğin evrenselliğini kuşanıp, tüm coğrafyalara yayılır ve sonuç olarak Ensar’ı olmayan Muhacir; muahat ile yeniden kardeşlik bağı kurulmamış aile kalmaz.'' açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?