USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kamil Ocak Stadyumu tarih oluyor

1974yılında hizmete açılan Kamil Ocak Stadyumu tarih oluyor

Kamil Ocak Stadyumu tarih oluyor
18-01-2017 09:32
Google News
43 yıldır başta Gaziantepspor olmak üzere birçok kulübe ev sahipliği yapan Kamil Ocak Stadyumu mayıs ayı başında yıkılacak. Stadyumun şimdiki yeri meydan, Şehitkâmil Belediyesi’ne ait olan açık otopark ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasının yeri konut olacak.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yıkımı mayıs ayında gerçekleşecek olan Kamil Ocak Stadyumu’nun atıl vaziyet kalmaması için hareket geçti. Stadyumun çim bakımını yapan Spor İl Müdürlüğü amatör ligde oynayan takımların maçlarını burada oynaması için harekete geçti. BAL takımları lig bitine kadar maçlarını Kamil Ocak Stadyumu’nda oynayacak. Öte yandan stadyumun çatısının da hurdaya gitmemesi için harekete geçen Spor İl Müdürlüğü buradan sökülen çelik çatıları ilçelerdeki stadyumların çatılarını kapatmada kullanmayı planlıyor.

 3 YILDIR KAMUOYU MEŞGUL EDİYOR

1974yılında hizmete açılan Kamil Ocak Stadyumu tarih oluyor. Pazar günü Gaziantepspor-Antalyaspor maçı ile kapılarını futbolseverlere açan Gaziantep Arena kentin yeni stadı oldu. Gaziantep Arena’nın açılmasıyla gözler bir anda Kamil Ocak Stadyumu’na çevrildi. 3 yıldır Gaziantep kamuoyunu meşgul eden Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinin nasıl bir hal alacağı merak ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR İLE TOKİ ANLAŞTI

Daha önceleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri konusunda mutabakata varmıştı. Yapılan anlaşmaya göre: Stadyumun şimdiki yeri meydan, Şehitkâmil Belediyesi’ne ait olan açık otopark ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasının yeri konut olacak.

ŞAHİN KONUT PROJESİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Demokrasi Meydanı’nın kuzeyinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mülkiyetindeki yaklaşık 45 bin Metrekare alana sahip olan Kamil Ocak Stadyumu, Beylerbeyi Mahallesi’nde yapılan maliyeti 120 milyon TL olan Gaziantep Arena’nın hizmete girmesiyle yıkılacak. TOKİ tarafından konut+ticaret alanı olarak önerilen plan taslağı bu alana yaklaşık 135 bin metrekare ilave inşaat, yapı, nüfus ve ulaşım yoğunluğu getirecek olması nedenleriyle yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kabul edilmemişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dönemindeki yoğun gayretleri neticesinde de TOKİ tarafından hazırlanan plan taslağı iptal edilerek geri çekilmişti. Sonrasında TOKİ tarafından hazırlanan diğer plan değişikliği taslakları da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul görülmemişti.

SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ ZEMİNE BAKIM YAPTI

Stadyumun yeri konusunda tartışmalar yaşanırken, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü zaman kaybetmeden harekete geçti. Mayıs ayına kadar boş duracak stadyumu hareketlendirmek isteyen Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, stadın zemine bakım yapılması için ekiplere talimat verdi. 10 gündür Kamil Ocak Stadyumu’nda imlere bakım yapılıyor. Zemini maç oynanabilir hale getiren ekipler. Amatör takımların burada antrenman ve maç yapabileceğini kaydetti.

 ÇELİK ÇATILAR İLÇELERE TAŞINACAK

TOKİ tarafından önümüzdeki aylarda yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu’nun tribünlerdeki çelik çatıların hurdaya gitmesini önlemek için proje üretildi. Kamil Ocak Stadyumu’ndan sökülecek olan çatılar ilçelere taşınacak. Tribünleri açık olan ilçe stadyumları Kamil Ocak Stadyumu’ndan taşınacak olan çelik çatılarla kapatılacak. Böylelikle ilçe stadyumlarının tribünleri kapatılmış olacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?