USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremlerde engelli kalan vatandaşların tedavisi için 5 milyon dolar destek

Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde engelli kalan afetzedelerin tedavisinde kullanılacak 5 milyon dolar değerindeki yardımın protokolü imzalandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde engelli kalan vatandaşların tedavisi için 5 milyon dolar destek
22-09-2023 09:50
22-09-2023 09:54
GAZİANTEP
Google News

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, engelli depremzedelerin tedavinin sürdürülmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için başlatılan "Yüzyılın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşmak Projesi" kapsamında protokol hazırlandı.

5 milyon dolar bütçenin sağlandığı, Büyükşehir Belediyesi Ortez Protez Uygulama Merkezi'nde protezin yapılacağı, medikal malzemelerin verileceği protokolden 11 ildeki 12 bin 338 depremzede faydalanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, Türkiye'de birçok projede çalışmaktan memnun olduğunu belirtti.

Deprem sonrası kurtarılan birçok kişinin engelli kaldığını öğrendiklerini aktaran Huang, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşların da deprem sonrası ekipmanlarını kaybettiğini fark ettik. Bu durumu yaşayan insanlar için destek vermeye karar verdik. Bu projeyle çeşitli ekipman ihtiyaçları, mekanik ve elektrikli tekerlekli sandalyeler, ortez protezler, mikro işlemcili protezler, hasta yatakları gibi ekipmanlarla yardımcı olmayı umut ediyoruz."

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram da asrın felaketinde birçok insanın hayallerinin yarım kaldığını, hayalleri gerçekleştirmek için önemli bir çalışmayı yürüttüklerini dile getirdi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de önemli bir çalışmanın yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise proje kapsamında birçok engelli depremzedenin yaralarını sararak umut olacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, protokolü imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?