USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İzolatörlü konutlar depremin yıkıcı etkisini önlüyor

Ekonomi - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapı güvenliği ve deprem izolatörleri gündeme geldi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilçede izolatörlerin kullanıldığı konut projesinde incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.

İzolatörlü konutlar depremin yıkıcı etkisini önlüyor
18-02-2023 12:13
Google News

Kartoğlu, “Başakşehir, İstanbul’da zemini en sağlam ilçelerinin başında geliyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ağır bir yıkıma neden olan depremlerin ardından yapılan saha incelemelerinde, izolatör sistemiyle inşa edilen yapılarda hiçbir hasarın olmadığı görüldü. İzolatörlü konutlar depremin yıkıcı etkisini önlüyor” dedi.

Konut projesinde sona geldiklerini söyleyen Kartoğlu, “Sismik izolatörlerin uygulandığı ilk konut projesi Mavera Comfort’taki konutları yakında teslim etmeye başlayacağız.

Proje Başakşehir Belediyesi garantörlüğünde hayata geçirildi. Deprem izolatörleri, depremin şiddetini en aza indirerek, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinde uygulanan en etkili yöntemlerden biri olarak kabul ediliyor. Böylece 7 ve üzeri deprem esnasında bile üst katlar sarsıntıyı çok daha düşük hissediyor. Şehirlerimizdeki yapıları bu sistemle yenilemek veya yeni yapıları bu sistemle inşa etmemiz, depremlerin yıkıcı etkisini de önlemiş olacak” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?