USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir’de Kabotaj Bayramına coşkulu kutlama

Kabotaj Kanununun kabulünün 97'nci yıl dönümü nedeniyle, her il ve ilçede olduğu gibi İzmir'de de törenler vardı. Deniz şehitlerinin anısına, Körfez'e açılan Bergama Vapurundan denize çelenk atıldı. İZDENİZ'e ait yolcu vapurları ile kıyı emn

İzmir’de Kabotaj Bayramına coşkulu kutlama
03-07-2023 16:39
Google News

Kabotaj Kanununun kabulünün 97'nci yıl dönümü nedeniyle, her il ve ilçede olduğu gibi İzmir'de de törenler vardı. Deniz şehitlerinin anısına, Körfez'e açılan Bergama Vapurundan denize çelenk atıldı. İZDENİZ'e ait yolcu vapurları ile kıyı emniyeti ve deniz polisi tekneleri de siren çalarak törene eşlik etti.


Programa, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Erşen, İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri katıldı.



Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Çeşme'de de törenle kutlandı


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 97'nci yıl dönümü, Çeşme Deniz Şehitliği Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı. Çeşme Liman Başkanı Ahmet Olcay Filiz'in deniz şehitliği anıtına çelenk sunmasıyla başlayan resmi tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.


Ahmet Olcay Filiz'in konuşmasının ardından törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, römorkör ile denize açıldı. Deniz şehitleri anısına hazırlanan çelenk, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve ilçe protokolü tarafından denize bırakıldı. Resmi törene ayrıca; Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, Çeşme Emniyet Müdürü Tolga Özel, Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanı S.G. Üsteğmen Orkun Artar, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Urla'da coşkulu kutlama


Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 97. yıl dönümü, Urla'da da törenlerle kutlandı. Urla İskele Limanı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından, Urla İlçe Halk Eğitim Merkezine bağlı halk oyunları ekibinin folklor gösterisi ilgiyle izlendi. Daha sonra İskele Limanına, Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Garnizon Komutan Vekili Albay Osman Altun tarafından çelenkler bırakıldı.


Törene ayrıca; Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, Urla Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Aydoğdu, Urla ilçe Emniyet Müdürü İsmail Duman, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Aliağa'da da törenler vardı


Aliağa ilçesinde de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması başladı. Atatürk anıtına Aliağa Bölge Liman Başkanlığı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesinin çelengi sunuldu, ardından da deniz şehitleri anısına denize çelenk atıldı.


Törene ayrıca; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, Aliağa Bölge Liman Başkanı Burak Bulut, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri (GEMİSANDER) Derneği Başkanı Kamil Önal, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, Meclis Başkanı İsmail Önal, meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Resmi törenin ardından program, Aliağa Ağapark'ta düzenlenen kahvaltı ile devam etti. Sonrasında Aliağa Avcı Ramadan Parkı'nda lokma ve dondurma ikramı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?