USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İYİ Parti İl Başkanı Başaran Seçimler Öncesi MegaHaber’e Konuştu

14 Mayıs Genel Seçimleri yaklaşırken İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran Mega Haber’e konuk olarak gündemdeki merak edilen soruları cevapladı.  

İYİ Parti İl Başkanı Başaran Seçimler Öncesi MegaHaber’e Konuştu
02-05-2023 16:09
02-05-2023 16:17
GAZİANTEP
Google News
Gerçekleştirilen programda yayında konuşan İl Başkanı Başaran, 3 buçuk ay öne gerçekleştirilen kongre ile göreve geldiğini hatırlatarak, “Yaptığımız kongre ile tüm Türkiye’de ses getirdik” dedi. Kongrenin hemen ardından meydana gelen deprem felaketinde de deprem yaralarını sarmak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Başaran, “Yüzyılın felaketi dediğimiz depremle hep birlikte mücadele ettik. Depremde kaybettiğimiz canlara Allahtan rahmet kalanlara sağlık diliyoruz” diye konuştu. 
İYİ PARTİ TÜRKİYE’DE BİR IŞIKTIR
İYİ Parti’nin Türkiye’yi genelindeki durumuna dair de konuşan Başkan Başaran, “İYİ Parti Türkiye’de bir ışıktır. İYİ Parti, birçok alanda çalışan işçinin, çiftçinin, organize sanayi bölgesindeki sanayicinin, esnafın, basının, hepsinin umududur. İYİ Parti olmasa İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin gibi büyükşehirler kazanılabilir miydi? İşte bununla da Türkiye’yi bir karanlıktan, 20 yıllık bir esaretten alıp cumhuriyetin ikinci yüzyılı dedikleri 1923’ten bugüne gelen bu sürecin baltalanmak istemesine engel olacak, ülkenin gençlerinin hayallerinin çalınmasını engelleyecek gücün adıdır İYİ Parti. O gücün lideridir Meral Akşener ifadelerini kullandı.  
“GENEL BAŞKANIMLA GURUR DUYUYORUM”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masadan kalkması konusunda da açıklamalarda bulunan Başaran, “Meral Akşener hiçbir zaman nefsi davranmaz. Masada kalkarken muhakkak ki bir bildiği vardı. Dönüşünde de mutlaka bir bildiği vardır. Her şey çok güzel olacak diyor ya İmamoğlu Başkan, kalkması da çok güzeldi tekrar masada olması da çok güzeldi. Aslında masadan da ayrılmamıştı. Pazartesi gününe kadar süre istemişti. Ben genel başkanımla bu noktada gurur duyuyorum. O hiç ben odaklı siyaset yapmadı. Birçoğunun siyasette pabucu yokken 1996 yılından bu güne gelen çok mükemmel bir siyasi hayat, Genç yaşta Kadın Bir İçişleri Bakanı olarak terörün tepesine çökmüş, 28 Şubat post modern darbede geri adım atmamış, Ankara Emniyeti’nde tekmeyi kapıya, yumruğu masaya koymuş bir lider. Türkiye Büyük Millet meclisinde “herkes haddini bilecek” gibi kuvvetli söylemleri ve Türkiye’ye lider olmak için adanmış bir hayat ve bu hayatın finalinde Türkiye’yi 1923 yılına tekrar döndürme mücadelesi, hiç alnında leke olmadan bedel ödenmiş bir siyasi mücadelenin zirve yaptığı andır” dedi. 
HDP EŞİTTİR PKK DEMEK HDP SEÇMENİNE BİR HAKARETTİR
Medya’da son günlerde gündem olan HDP’nin Altılı Masayı desteklediği iddiaları hakkında konuşan Başaran, “Bakın arkadaşlar HDP eşittir PKK demek HDP seçmenine bir hakarettir, kürt seçmene bir hakarettir. Bizim HDP ile yakından uzaktan ilişkimiz olamaz. Bunlar meclis tablolarında da her zaman görülmüştür. HDP’nin bizim masamızın sağında, solunda, arkasında ya da altında gizli bir yerin yoktur. Ama bu demek değildir ki daha dün görüşme talebinde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde ekranların karşısına geçince HDP’yi PKK ile eş değer tutup tüm Kürt seçmeni ya da HDP’ye oy veren her seçmeni PKK’lı gibi lanse etmesi doğru değil. HDP’den ayrılan Kürt seçmenin de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ayrılan Kürt seçmenin de geldiği nokta İYİ Partidir. Meral Akşener dün neyse bugün de oydu. Millet İttifakı dün neyse bugün de odur. Kimse gelen oya yok demez. Kürt seçmenin oyuna Millet İttifakı’nın ihtiyacı vardır” diye konuştu. 
GAFFAR OKKAN’IN KEMİKLERİ SIZLAMADI MI?
Cumhur İttifakı’nın Gaziantep’ten HÜDA-PAR’lı aday göstermesine de değinen Başaran, “Şunu sormak istiyorum. Gaffar Okkan’ın kemikleri sızlamadı mı? Türkiye’deki gazilik unvanını almış 2 değer vardır. Bunun biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğeri Gaziantep. Bu şehre HÜDA-PAR ile alenen ittifak yaparak HÜDA-PAR’lı birinin milletvekili adayı olarak konulması ve Gaziantep’in Şehitkâmil’in Şahinbey’in Karayılan’ın torunlarına hakarettir. Bunu yapıp da tekrar öbür taraftan İYİ Parti’yi veya Millet İttifakı’nı terörle yan yana koyman onların en son yapabileceği iştir. Uyuyanlar uyandı. Türk milleti ayağa kalktı. 15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanacağız” ifadelerini kullandı.   
GAZİANTEP’İN PARLAYAN PARTİSİ İYİ PARTİ OLACAK
Gaziantep’teki beklentilerine de değinen Başkan Başaran, “Listeler açıklandıktan sonra her partinin içerisinde muhakkak ki istem dışı söylemler olur. Ama bunu en hızlı toparlayan İYİ Parti oldu. 14 Mayıs gecesi oy oranları açıklandığında Gaziantep’in parlayan partisi İYİ Parti olacak” dedi. Başaran 9 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi planlanan İYİ Parti Mitingine bütün Gaziantep Halkını davet ederek sözlerini sonlandırdı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?