USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İYİ Parti binasına ateş açıldı: Soylu'dan açıklama! Yakalanan şüpheli serbest bırakıldı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşuna ilişkin gözaltına alınan şüpheli, savcılıktaki ifade işleminin ardından serbest bırakıldı.

İYİ Parti binasına ateş açıldı: Soylu'dan açıklama! Yakalanan şüpheli serbest bırakıldı
01-04-2023 17:39
Google News

İYİ Parti binasına isabet eden kurşunların sıkıldığı belirtilen inşaat 'lazer' ile tespit edildi

GALERİNİN DEVAMI <p>Yİ Parti <a href=İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunların sıkıldığı inşaatın lazer ile tespit edildiği belirlendi.

"><p>İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Zeytinburnu D100 karayolu kenarındaki binasına 2 mermi isabet etti. <a href=Sabah binaya gelen görevlilerin kurşun izlerini fark etmesi üzerine polise bilgi verildi. Olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

"><p>İstanbul <a href=Emniyet Müdürlüğü şüpheli ya da şüphelilerin tespit edilmesi için özel bir ekip kurdu. Bu ekip, lazer kullanarak yaptıkları alan çalışmalarından önce merminin nereden geldiğini belirledi.

"><p>Kurşunların <a href=binanın karşısında bulunan D100 karayolu kenarında yapımı devam eden bir inşaattan geldiğini tespit eden ekipler, çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı.

"><p>İnşaatın güvenlik kameralarını inceleyen polis, silah sıkan <a href=kişinin inşaatın bekçisi M.E. olduğunu belirledi.

"><p>Polis <a href=tarafından evinde gözaltına alınan M.E. işlemleri için emniyete götürüldü.

"><p>M.E.'nin akşam inşaata <a href=hırsız girdiğini fark etmesi üzerine hırsızları korkutmak ve kaçırtmak için silah sıktığı, hırsızlar parti binası yönüne kaçınca o tarafa doğru hedef aldığı ve kurşunlardan 2 tanesinin de parti binasına isabet ettiği tespit edildi.

"><p>M.E.'nin emniyetteki işlemleri <a href=devam ederken söz konusu inşaat görüntülendi.

"><p>İnşaatın <a href=İYİ Parti İl Başkanlığı binasının karşı cephesinde bulunduğu bina ile arasından D100 karayolu geçtiği görüldü.

">

SON DAKİKA HABERİ: Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na 30 Mart günü saat 21.30 sıralarında kurşun isabet etmişti.

İsabet eden kurşunu sıktığı iddia edilen Melikşah E. hakkında ‘silahlı tehdit’, ‘nitelikli mala zarar verme’, ‘korku, kaygı, panik oluşturacak tarzda silahla ateş etmek’ ve ‘Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet’ suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştı.

Yaşanan olayın ardından kaçan Melikşah E., kurulan özel ekibin çalışmasıyla kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na getirildi. Melikşah E., burada Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı tarafından alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili yapılan çalışmaların ardından Bayrampaşa’da olayda kullanılan, bulundurma ruhsatlı silahla birlikte göz altına alınan inşaat bekçisi M.E. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Sorgusu tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Zanlı M.E. konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İftardan sonra silahı belime aldım. Evden arkadaşların yanına gittim, mısır yedik. Ses duyunca sesin olduğu yere gittim. 3 kişi hurda araç malzemelerini almak için havaya ateş ettim. Beni sallamadılar. Arkadaşlar ‘O ses ne?’ deyince 2 defa, 3-4 defa yere doğru ateş açtım. Akşam yattım, sabah kalkıp işe geldim. İnşaat malzemelerini almaya gittim. 12 gibi polisler gelmiş. ‘Kim ateş etti?’ diye sordu. Benim bu işten dolayı kastım yoktur. İYİ Partiye siyasi veya örgütsel bir bağım yok."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden açıklamada, "Şüpheli şantiye görevlisi M.E. ruhsatlı tabancasıyla İYİ Parti binasının bulunduğu yöne kaçan zanlılara 7-8 el ateş etti. İYİ Parti İl binasında görevli iki özel güvenlik personeli 'silah sesi duymadıklarını' bildirdi. Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir." denildi.

Yapılan incelemede il başkanlığının camlarına 2 kurşun isabet ettiği belirlendi. Polisin incelemesi sürerken saldırganı yakalamak için çalışmanın devam ettiği kaydedildi.

FAİL YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırının failinin yakalandığını açıkladı.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türk polisi yakalar. İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz."

Türk Polisi yakalar

İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı.

Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda
bulunurken dikkatli olmaları gerekir.

Bizim görevimiz yakalamak.
Devletinize ve Polisinize itimat ediniz.
Mahcup olursunuz.

Süleyman Soylu (@suleymansoylu) March 31, 2023

NEDENİ BELLİ OLDU

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına isabet eden mermilerle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Polisin yaptığı çalışmalarda, bir inşaattan kaçan hırsızı yakalamak için rastgele ateş eden şantiye bekçisinin silahından çıkan kurşunların İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına isabet ettiği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik “silahlı saldırı” ihbarı sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. İstihbarat Şube, Terörle Mücadele Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü arasında oluşturulan özel ekiplerin titiz bir çalışma gerçekleştirdiği öğrenildi. Emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, dün akşam saatlerinde bir inşaattan hırsızlık yapmaya çalışan şüpheliyi yakalamaya çalışan inşaat bekçisi M.E.’nin, ruhsatlı silahıyla kovaladığı şüphelilere yönelik ateş ettiği ve kurşunların söz konusu partinin il merkezine isabet ettiği tespit edildi. İnşaat bekçisi M.E., olayda kullandığı ruhsatlı silahı ile beraber yakalanarak gözaltına alındı. Hırsızların İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı istikametine kaçması sonucu kurşunların oraya tesadüfi olarak isabet ettiği öğrenildi. Olayla ilgili çalışma Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ediyor.

Şüphelinin, ruhsatlı silah sahibi bir inşaat bekçisi olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınayarak, saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatılacağını bildirdi.

Bozdağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan, saldırının sebebi henüz bilinmeden, bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir."

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi’nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir.

Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır.

Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır."

İBRAHİM KALIN: CUMHURBAŞKANIMIZI HEDEF GÖSTERMEK BİR BAŞKA PROVAKASYONDUR!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay araştırılıyor. Failler bulunacak ve adalete teslim edilecektir." açıklamasında bulundu.

Kalın, "Olay daha aydınlanmadan Sn. Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek ise bir başka provokasyondur. Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz." dedi.

AK PARTİ'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, mermi isabet eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunan Kabaktepe, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bunun çok müessif bir hadise olduğunu anlatan Kabaktepe, şöyle konuştu:

"Şiddetli bir şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Amasız ve fakatsız bu ve benzeri terör, şiddet hadiselerinin karşısında durmaya devam etmemiz lazım, devam edeceğiz. Bugün İYİ Partimize İstanbul'da gerçekleştirilen bu terör saldırısı, hain saldırı hakikaten en derin şekilde bizi üzdü. 'Üzüldük' kelimesiyle ifade etmek yetersiz kalıyor. Hem demokrasimize hem birliğimize hem kardeşliğimize hem siyasi hayatımızın, demokrasi hayatımızın varlığı ve göstergesi olan partilerimize bu ve benzeri saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Dolayısıyla bunu kınamanın ötesinde hem davranışlarımızla hem sözlerimizle göstermeye devam edeceğiz."

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?