USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte Gaziantep’in 4. tabiat parkı...

Gaziantep’in tabiatını ve çevresini daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hizmet sınırları içerisinde yer alan Burç Tabiat Parkı ve Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanı’na, Alleben Tabiat Parkı ve Huzurlu Tabiat Parkı da eklenerek, korunan alan sayısını 4’e yükseltmiş oldu.

İşte Gaziantep’in 4. tabiat parkı...
21-05-2016 09:37
Google News
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı kentin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip alanlarını koruma altına almaya devam ediyor. Bu kapsamda, kentin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu alanlarımıza olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi ve buraların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yetkilileri ile arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Alleben Göleti, “Alleben Tabiat Parkı” olarak koruma altında hizmet verecek.

’"

Bu doğrultuda Gerciğin ve Yamaçtepe Mahallesi sınırlarında yer alan 2 bin 820 dekar ormanlık alan “Alleben Tabiat Parkı”, İslahiye ilçesi Huzurlu Yaylasında yer alan 1 bin 520 dekarlık ormanlık alan ise “Huzurlu Tabiat Parkı” olarak Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının ortak çalışmaları ile tefrik ve ilan edildi. Burç Tabiat Parkı bin 920 dekar, Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanı 273 bin 960 dekar olmak üzere toplamda yaklaşık 280 bin dekar alanda doğaya hizmet veriliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?