USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'daki taksicilere denetimler sürüyor! Yolcu seçen yandı

İstanbul Fatih'te polis ekipleri, yolcu seçen veya taksimetre açmayan taksicilere denetim gerçekleştirdi. Birçok taksici para cezası ve 10 gün süreyle trafikte men cezası alırken, şoförlerin davranış şekli tepki topladı.

İstanbul'daki taksicilere denetimler sürüyor! Yolcu seçen yandı
21-08-2023 23:38
Google News

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Eminönü İskele Meydanı'nda ticari taksileri durdurarak evrak incelemesi yaptı.

Ekipler ayrıca taksi şoförlerine yönelik emniyet kemeri kullanma, taksimetre açma, yolcu seçip seçmediklerine ilişkin denetim gerçekleştirdi.

TAKSİCİYLE POLİS ARASINDA DİKKAT ÇEKEN DİYALOG

Denetimler sırasında bir sivil trafik polisi, durdurduğu taksi şoförü ile aralarında geçen diyaloğu kamerayla kayıt altına aldı.

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, polis memurunun "Taksim'e gidiyor musun?" diye sorduğu şoför, "Önümde polis var, evraklarım eksik. Buradan kaçmaya çalışıyorum. Evrak eksik, polis ararsa ceza yazar" yanıtını verdi.

10 GÜN TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Bunun üzerine denetim noktasına getirilerek kontrol edilen taksinin evrakında herhangi bir eksiklik bulunmadığı belirlenirken, sürücüye yolcu seçtiği gerekçesiyle 4 bin 64 lira ceza kesilerek, aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi.

TAKSİCİ EVRAĞI YERE ATTI

Bu sırada cezaya itiraz eden taksi şoförü kendisini durduran polis memuruna tepki göstererek, ceza makbuzunu yere attı.

BAŞKA BİR TAKSİCİ YOLCU SEÇTİĞİ İÇİN PARA CEZASI VE 10 GÜN TRAFİKTEN MEN YEDİ

Denetimde, yolcu seçtiği gerekçesiyle bir başka sürücüye de 4 bin 64 lira ceza kesilerek aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi.

1 BUÇUK SAAT TAKSİ BEKLEYEN YOLCUDAN TEPKİ: TURSİT SEÇİYORLAR

Eminönü'nde oğluyla taksi bekleyen Can Aksungur, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir buçuk saat taksi beklediğini, uygulamadan çağırdığı aracın da turist aldığını söyleyerek, taksi sorununun çözülmesini talep etti.

Çok sayıda emniyet personelinin görev aldığı denetimlerde, yolcu seçme şikayetlerinin yoğun olduğu Eminönü, Taksim, Şişli gibi merkezi yerlerdeki söz konusu ihbarları hızlıca değerlendiren polis memurları, ayrıca vatandaşlara taksilere binme konusunda da yardımcı oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?