USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İstanbul merkezli 3 ilde 'Görener' ve 'Gedik' çetelerine operasyon

İstanbul’da, cinayetten uyuşturucuya kadar çok sayıda suça karışan iki hasım çetenin üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul merkezli 3 ilde 'Görener' ve 'Gedik' çetelerine operasyon
01-09-2023 19:08
Google News

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, genellikle Gaziosmanpaşa ve çevresinde eylemleri olan, çıkar çatışması nedeniyle aralarında husumet olan iki suç ağıyla ilgili çalışma gerçekleştirdi.

Hakimiyet mücadelesine ve bölge kavgasına tutuşan “Görener” ve “Gedik” adlı suç ağlarının kendi aralarındaki eylemleri mercek altına alan polis, Görener grubu üyelerinin, Gedik grubuna karşı 27 Ağustos’ta “Kasten Yaralama”, 29 Ağustos’ta ise “Kasten Öldürme” eylemi düzenlediğini saptadı. Söz konusu eylemlerin arasında, 29 Ağustos Salı günü Gaziosmanpaşa’da motosiklet sürücüsü Emre Çatal’ın öldürülmesi olayı olduğu anlaşıldı.

Söz konusu olaylara karıştıkları ve her iki suç örgütü ile iltisaklı olduğu tespit edilen 14’ü cezaevinde tutuklu toplam 37 şüpheli belirlendi. Bu kişilere yönelik bu sabah İstanbul, Muğla ve Antalya’da eş zamanlı yapılan operasyonda 16 kişi yakalandı. Teknik ve fiziki takibin ardından yürütülen operasyonda, çete mensubu 7 kişinin firar olduğu öğrenilirken, baskın yapılan adreslerde 5 ruhsatsız tabanca ve 110 mermi ile bir balistik yelek ele geçirildi.

Gözaltına alınan 16 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, firari 7 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?