USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İslam’a 'dogma' diyen oluşum okullara sızdı! “Toplumu dönüştüreceğiz” demişlerdi

Kurban Bayramı’na dil uzatan, İslam'a dogma diyen sözde hayvan örgütü, sözde hayvan hakları bahanesiyle okullarda faaliyet gösteriyor.

İslam’a 'dogma' diyen oluşum okullara sızdı! “Toplumu dönüştüreceğiz” demişlerdi
16-07-2023 19:09
Google News

Haber7 – ÖZEL

Kurban Bayramı’nda tepki çeken açıklamalarıyla gündeme gelen sözde hayvan örgütünün okullarda faaliyet gösterdiği belirlendi.

İslam’a 'dogma' diyerek Kurban Bayramı’nı hedef alan Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) isimli oluşum,  sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz ay Ankara Beytepe Ortaokulu’nda davetliydik. Tüm gün açık olan standımızda hayvan hakları ile ilgili soruları cevapladık. Sizler de okullarda eğitim çalışmalarımız ile ilgili bilgi için bilgi@haytap.org üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.”

Öte yandan formasyonları ve pedagojik eğitimleri olup olmadığı bilinmeyen eğitmenlerin çocuklarla temasa geçmesi dikkat çekiyor.

İSLAM’A HAKARET ETMİŞ, KURBAN BAYRAMI’NA DİL UZATMIŞTI

Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da boş durmayan Haytap, sosyal medya hesabından “Kurban Bayramı Hakkında HAYTAP görüşü ve duruşu” isimli bir metin yayımlamıştı.

Yayımladığı metinde Haytap, Kurban Bayramı’nda hayvanların işkence edildiğini ve vahşice öldürüldüğünü savunarak, “Hayvanların bayram adı altında kesilmesine, işkence görmesine, can çekiştirilerek vahşice öldürülmesine karşıyız.” ifadesinde bulunmuştu.

Haytap, İslam’a yönelik ise “dini dogma” ifadesini kullanmıştı.

“TOPLUMU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Toplumu aşama aşama istedikleri noktaya getireceklerini ifade eden Haytap, yayımladığı metinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Dini dogmatik kurallara karşı gelmenin bu coğrafyada da mümkün olmadığını ve bedelinin çok ağır olduğunu biliyoruz; ancak kitlelerin bilinçlendirmesi için bu taleplerimizin de aşama aşama olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden, binlerce yılın yerleşmiş bir kültürü olan kurban bayramında hayvan kesilmesine karşı çıkıp sert söylemler yerine, hayvanlar da acısız kesim olabileceğine ikna etmemiz gerektiği, böyle bir fikrin yavaş yavaş doğmaya başladığına kitleleri inandırmamız gerektiğidir.

Doğrudan kesime hayır demek ya da binlerce yılların dogmasına sert sloganlarla veya hakaretlerle karşı gelmek olsa olsa çok küçücük bir grup üzerinde mutluluk yaratacaktır.

Bugün bile itiraz edilen acısız kesim fikri de zaman için de toplum tarafından doğru anlatılır, kimseyi incitmeden uygun sloganlarla, mantıklı gerekçelerle anlatılırsa yıllar içinde halk ve imza makamı bürokrasi tarafından anlaşılır bir yere gelecektir.”

Sözde 'hayvan federasyonu' İslam’ı ve Kurban Bayramı’nı hedef aldı! Yine boş durmadılarSözde 'hayvan federasyonu' İslam’ı ve Kurban Bayramı’nı hedef aldı! Yine boş durmadılar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?