USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İş yeri kiralarına yapılan orantısız zamlar kiracı esnafı bezdirdi

Gaziantep'te esnaf, son zamanlarda iş yeri sahiplerinin kiralara yüzde 200'ü bulan zamlar yaptığını belirterek çözüm istedi.

İş yeri kiralarına yapılan orantısız zamlar kiracı esnafı bezdirdi
24-01-2024 11:29
24-01-2024 11:31
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep'te bir araya gelen çok sayıda esnaf, son zamanlarda artan ve yüzde 100-200 civarlarını bulan iş yeri kira zamlarına tepki gösterdi. Artan maliyetlere ve personel giderlerine ek olarak kiralara yapılan orantısız zamlar sonrası kara kara düşündüklerini söyleyen esnaf, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

“Kiralarımıza yüzde 200’e varan zamlar yapılmaya çalışılıyor”
Yeni yılla birlikte iş yeri kirasına fahiş zam yapılmaya çalışıldığını söyleyen Münir Cantimur isimli vatandaş, “Şu an yüzde 200 artan ürün ve personel maliyetlerimiz var. Bunun yanı sıra bir de iş yeri sahiplerimiz bize baskı yapmaya başladı. Kiralarımıza yüzde 200’e varan zamlar yapılmaya çalışılıyor. Tüm esnaf komşularımız aynı durumda” dedi.

“Normalde TEFE-TÜFE’ye göre zam yapılması gerekiyor”
Nilgün Kaş isimli mağaza sorumlusu ise “Normalde TEFE-TÜFE’ye göre zam yapılması gerekirken bizlere yüzde 200’lere varan kira zammı yapılmaya çalışıyorlar. Bu konuda iş yeri sahiplerine gerekli denetimler yapılarak yaptırım uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“İşverenler bu durumda maliyeti düşürmek için işçi çıkarmak zorunda kalıyor”
Zeki Babacan isimli bir başka mağaza müdürü de, “Mülk sahiplerinin esnafa yönelik yüzde 100-200’leri bulan kira artışları bizleri mağdur ediyor. İşverenler bu durumda maliyeti düşürmek için işçi çıkarmak zorunda kalıyor. Neredeyse bütün esnaflar bu konuda sıkıntı yaşıyor. Bizim tek talebimizi kiraların devletin belirlediği oranlara göre yapılmasıdır” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?